Prima pagină » Local » Proprietarii din blocul lui Ștefan Popescu au fost lăsați cu ochii-n soare! Constructorul a făcut lucrări de mântuială. Instanța este ultima soluție
Proprietarii din blocul lui Ștefan Popescu au fost lăsați cu ochii-n soare! Constructorul a făcut lucrări de mântuială. Instanța este ultima soluție

Proprietarii din blocul lui Ștefan Popescu au fost lăsați cu ochii-n soare! Constructorul a făcut lucrări de mântuială. Instanța este ultima soluție

30 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Clienții dezvoltatorului Ștefan Popescu sunt nemulțumiți de calitatea apartamentelor scoase la vânzare. Infiltrațiile au afectat apartamentele de la nivelurile inferioare. Autoritățile au cerut să se facă reparațiile necesare după ce firma de construcții a fost amendată

Proprietarii din blocul de pe Aleea Strugurilor, nr.76, din Iași, construit de dezvoltatorul Ștefan Popescu, sunt în continuare nemulțumiți de calitatea lucrărilor. În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost relatată pe larg situația blocului din zona CUG. Astfel, mai mulți proprietari au acuzat că blocul cu 3 etaje este afectat de infiltrații, dar și că unele lucrări nu au fost finalizate. Cei mai afectați erau proprietarii de la demisolul clădirii. Din cauza pantei, apa se scurgea în incinta apartamentului prin tâmplăria de la geam.

„La finalul lunii octombrie 2020 trebuiau să remedieze tot. Am făcut o nouă sesizare la Inspectorat pentru că la mine nu s-a rezolvat situația. Suntem în luna noiembrie, iar eu trebuie să stau într-un apartament nou, unde faianța cade de pe pereți. Ploile au afectat pereții. Nici ușile nu se mai închid cum trebuie. Eu nu mă las până nu se va reface. Dacă se verifică mai atent, se poate observa că hidroizolația este făcută în bătaie de joc”, a declarat Dănuț Moisă, ieșean care a cumpărat un apartament de la dezvoltatorul Ștefan Popescu.

Inspectorii consideră că o parte dintre deficiențe au fost remediate

După ultima sesizare a lui Dănuț Moisă, inspectorii de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) au precizat că nu au putut verifica interiorul apartamentului.

„În urma a două apeluri telefonice și a vizitei la domiciliu, nu s-a reușit contactarea dumneavoastră (Dănuț Moisă – n.r.) pentru verificarea celor semnalate și în interiorul apartamentului pentru a corela dacă degradările reclamate sunt în concordanță cu eventualele neconformități la exteriorul apartamentului. Se menționează că la exterior, în imediata proximitate, în zona aferentă apartamentului dumneavoastră, nu s-au constatat indicii care să sugereze eventuale infiltrații, zona de circa 1 metru lățime din fața apartamentului fiind chiar uscată, existând și o rigolă colectoare aferentă”, se arată în răspunsul Inspectoratului Județean de Construcții (IJC) Iași, după controlul din 17.11.2020.

Lucrările au fost executate de societatea Wark Trust Com SRL, contractată de către afaceristul Ștefan Popescu. Firma de construcții a fost amendată cu 50.000 lei, în urma sesizărilor făcute de proprietari.

Ștefan Popescu derulează mai multe proiecte imobiliare în municipiul Iași

Dezvoltatorul are în acest moment mai multe proiecte imobiliare. Unul dintre ele face referire la cartierul Scala Residence din zona Bucium. Afacerile imobiliare sunt derulate prin intermediul societății STP Business Construct SRL. Totodată, afaceristul vrea să investească și în zona Moara de Vânt. Recent, a depus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) la Primăria Iași, pentru construirea unui imobil cu regimul de înălțime D+P+3E. Terenul de 1.110 metri pătrați este situat la mai puțin de 1 kilometru de restaurantul Little Texas. Conform PUZ, procentul de ocupare a terenului (POT) este de 35 la sută, iar coeficientul de ocupare a terenului este de 1.26. Astfel, suprafața desfășurată a imobilului va fi de 1.386 metri pătrați. Terenul a fost achiziționat pe data de 30.07.2020. Conform PUZ, blocul ar urma să beneficieze de un număr de 24 locuri de parcare, dispuse la demisolul clădirii, dar și pe suprafața terenului. În documentație nu sunt precizate detalii exacte despre dispunerea parcărilor. PUZ-ul urmează să fie supus votului în cadrul uneii viitoare ședințe a Comisiei de Urbanism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *