Prima pagină » International » Proprietarii de câini și pisici își pot clona animalele de companie! Unde se află laboratorul de clonare
Proprietarii de câini și pisici își pot clona animalele de companie! Unde se află laboratorul de clonare

Proprietarii de câini și pisici își pot clona animalele de companie! Unde se află laboratorul de clonare

10 oct. 2024, 10:20,
Mirela Gabriela Todosi în International

Proprietarii de câini și pisici își pot clona animalele de companie! Chiar dacă prețurile sunt destul de mari, numărul celor interesați este în creștere, fiind dispuși să investească mulți bani pentru a menține o legătură specială cu patrupedele lor de companie. Iată unde se află laboratorul de clonare.

Proprietarii de câini și pisici își pot clona animalele de companie!

Marea Britanie vine cu o veste neașteptată pentru iubitorii de câini și pisici. Un laborator de clonare, Gemini Genetics, se numără printre puținele companii europene care oferă clonarea animalelor de companie. Prețurile pentru a clona animalul de companie variază între 38.000 și 59.000 de lire sterline. Tehnologia de clonare permite replicarea precisă a ADN-ului unui animal decedat, oferindu-i o nouă existență sub forma unui exemplar genetic identic.

La Gemini Genetics, clonarea începe prin prelevarea țesutului de la animalul decedat, în maximum cinci zile de la deces. ADN-ul este extras, multiplicat și păstrat în azot lichid. Datorită interdicției de clonare în Uniunea Europeană, mostrele de ADN sunt trimise la un laborator partener din Texas, SUA, pentru a crea embrioni clonați.

Acolo, ADN-ul este inserat într-un ovul donator, din care a fost îndepărtat nucleul original. Dacă procesul este de succes, ovulul începe să se dividă și se formează un embrion, care este purtat de o mamă surogat pe parcursul gestației. După naștere, animalele sunt înțărcate și returnate în Marea Britanie stăpânilor.

Compania permite clienților să conserve ADN-ul animalelor fără a începe întregul proces de clonare. Pentru 600 de lire sterline, ADN-ul poate fi păstrat, oferind stăpânilor oportunitatea de a decide ulterior dacă doresc clonarea.

Legi europene stricte pentru proprietarii de câini și pisici

Propunerea legislativă nu afectează proprietarii de animale de companie, dar orice persoană care dorește să introducă o pisică sau un câine pe piața UE va trebui să se asigure că acesta este microcipat.

Toate pisicile și toți câinii trebuie să aibă microcip și trebuie înregistrate într-o bază de date națională înainte de a fi vândute sau donate. Toate bazele de date vor fi interoperabile cu bazele de date din alte țări ale UE și vor fi accesibile online. Pisicile și câinii cu trăsături extreme ar trebui excluși de la reproducere, pentru a împiedica transmiterea acestor trăsături generațiilor viitoare. Animalele de companie cu trăsături extreme sau cu mutilări vor fi excluse de la participarea la concursuri, spectacole sau expoziții. Regulamentul se va aplica inclusiv ONG-urilor care dispun de adăposturi de animale. De asemenea, Consiliul European propune și crearea unei baze de date a călătorilor de animale de companie.

Recent, s-a dat o altă lege în România care vizează proprietarii de câini și pisici. Proprietarii de câini pot fi sancționați cu amenzi de până la 10.000 de lei. Cei care nu-și sterilizează și microcipează patrupedele de companie riscă să fie amendați de oamenii legii. Mai mult, dacă animalele sunt plimbate în locațiile în care au accesul interzis și dacă nu le sunt atașate botnița și zgarda, proprietarii câinilor periculoși riscă, de asemenea, amenzi cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei. Proprietarii vor trebui să aibă asupra lor materiale necesare pentru curățarea și evacuarea dejecțiilor animalelor de companie, altfel riscă o amendă, iar accesul cu câini va fi permis pe aleile din parcuri, grădini publice, locuri de agrement și în spații special amenajate, cu condiția ca aceștia să fie ținuți în lesă.

Cert este că iubitorii de animale de companie își pot clona câinele sau pisica. Un laborator din Marea Britanie realizează clonări cu succes, însă sumele sunt uriașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`