Prima pagină » Economic Local » Proprietarii cabinetelor stomatologice, din Iași, achiziționează mașini noi cu ajutorul tichetelor obținute în programul Rabla Clasic
Proprietarii cabinetelor stomatologice, din Iași, achiziționează mașini noi cu ajutorul tichetelor obținute în programul Rabla Clasic

Proprietarii cabinetelor stomatologice, din Iași, achiziționează mașini noi cu ajutorul tichetelor obținute în programul Rabla Clasic

17 iun. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Proprietarii cabinetelor stomatologice, din Iași, vor achiziționa mașini noi cu tichetele obținute în programul Rabla Clasic, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Dosarele au fost depuse în 2023. În această perioadă, sunt analizate cele înaintate de ieșeni în anul 2024

Noi liste cu beneficiarii din Iași ai programului Rabla Clasic au fost publicate pe site-ul AFM. Pe aceasta sunt și cabinete stomatologice din Iași. Astfel, Happy Tooth AV SRL va primi două vouchere în valoare de 24.500 de lei, pentru a achiziționa două mașini noi. De asemenea, MVM Dental SRL va obține un tichet în valoare de 16.000 de lei, pentru a cumpăra o mașină nouă, iar Axabio Medical SRL, patru vouchere în valoare de 58.000 de lei.

De asemenea, Magnum Therm, firmă de instalații și climatizare, va cumpăra o mașină cu un voucher în valoare de 16.000 de lei, iar Imona Group Packaging SRL se află pe listă tot cu aceeași sumă. Azteque Corporation, companie specializată în furnizarea de sisteme de automatizare pentru porți și uși și instalarea de sisteme de control, primește un tichet în valoare de 17.500 de lei.

Zeci de firme din Iași sunt pe lista beneficiarilor din programul Rabla Clasic

Cele mai multe tichete obținute de o firmă din Iași, care vor fi folosite pentru a achiziționa mașini noi, este Catena SRL. Firma din domeniul construcțiilor a obținut 20 de vouchere în valoare de 260.000 de lei. Pentru achiziționarea unei mașini prin programul Rabla Clasic 2023, beneficiarii primesc o primă de casare, la care se adaugă un bonus de vechime, de 1.500 de lei, pentru mașinile mai vechi de 15 ani.

Voucherul poate fi utilizat în maximum 6 luni de la obținerea lui. Alte firme din Iași ce se află pe lista beneficiarilor sunt Piexpro Instal SRL și Viovas SRL, cu câte un voucher de 19.000 de lei. Compania  Takeandeat SRL va achiziționa trei mașini cu trei tichete în valoare de 57.000 de lei. Persoanele fizice din Iași s-au înscris în programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2024, derulate în primăvară. În această perioadă, se analizează dosarele potențialilor beneficiari.

În ultimii ani, a crescut numărul beneficiarilor din Iași

În fiecare an, când s-au lansat programele Rabla Clasic și Rabla Plus, ieșenii au fost interesați și au depus sute de dosare. Aceștia au cumpărat noi mașini electrice cu voucherele obținute în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. În total, cu tichetele primite în sesiunea derulată în anul 2021, au fost achiziționate 1.230 de mașini noi. Vouchere în valoare de 45.000 de lei au fost acordate pentru mașinile full electrice, iar 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50 la sută din valoarea autoturismului nou.

Astfel, jumătate din mașinile achiziționate de ieșeni, prin intermediul programelor, sunt electrice. Astfel, ieșenii înscriși în programele Rabla Plus și Rabla Clasic 2024 vor afla în curând dacă sunt pe listele beneficiarilor, postate pe site-ul AFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *