Prima pagină » Razboi în Ucraina » Propaganda rusă susține că spioana ucraineană care ar fi asasinat-o pe Daria Dughina ar fi făcut parte din regimentul Azov și publică o fotografie cu ea
Propaganda rusă susține că spioana ucraineană care ar fi asasinat-o pe Daria Dughina ar fi făcut parte din regimentul Azov și publică o fotografie cu ea

Propaganda rusă susține că spioana ucraineană care ar fi asasinat-o pe Daria Dughina ar fi făcut parte din regimentul Azov și publică o fotografie cu ea

22 aug. 2022, 20:21, 8 ,
în Razboi în Ucraina

O fotografie cu o legitimaţie a Nataliei Shaban Vovk, presupusa spioană ucraineană care ar fi asasinat-o pe Daria Dughina a fost publicată de mai multe canale ruseşti de Telegram, iar agenția rusă de stat rusă RIA Novosti a distribuit o postare a grupului de hackeri ruși RaHDit care susține că femeia ar fi făcut parte din regimentul Azov.

Garda Națională a Ucrainei a reacționat spunând că, prin aceste informații, propagandiștii ruși „încearcă să justifice în rândul cetățenilor săi decizia anterioară de a recunoaște o unitate a Gărzii Naționale a Ucrainei drept organizație teroristă, arătând rușilor „crime comise de Azov” pe teritoriul Federației Ruse”.

„Crima a fost pregătită şi comisă de serviciile secrete ucrainene

Propagandiştii ruşi au publicat pe Telegram imagini în care susţin că apare Natalia Shaban Vovk, după ce Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a susținut „crima a fost pregătită şi comisă de serviciile secrete ucrainene”, iar autorul ar fi fost Natalia Vovk, născută în 1979.

De asemenea, agenția de presă rusă RIA Novosti a distribuit o postare de pe un canal Telegram al hackerilor ruși RaHDit, care susțin că femeia ar fi fost membru al regimentului Azov.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații al Ucrainei, Andriy Yusov, a calificat drept „false” informațiile despre implicarea Gărzii Naționale în uciderea Dariei Dughina.

„Garda Națională își îndeplinește sarcinile legale pe teritoriul Ucrainei. Atât Dughin, cât și fiica lui sunt personaje marginale și nu sunt de interes pentru Ucraina”, a spus el.

Moartea Dariei Dughina a produs un şoc în Rusia

Aleksandr Dughin este cunoscut ca filosof şi publicist conservator, unul dintre propagandiştii ideologiei „lumii ruse” şi ai neoeurasianismului, concepte care proclamă dominaţia Rusiei asupra vecinilor săi, opunerea acesteia SUA şi NATO şi extinderea influenţei Rusiei pe teritoriul continentului eurasiatic.

De ani de zile, Dughin a îndemnat Moscova să se afirme mai agresiv pe scena mondială. Din 2014, Dughin se află pe lista de sancţiuni a UE, iar din 2015 pe listele de sancţiuni ale SUA şi Canada pentru presupusa implicare în anexarea Crimeii de către Rusia. La fel şi fiica sa, care îi împărtăşea opiniile, era inclusă pe listele cu sancţiuni occidentale.

Comentarii
  • pe rusi nu-i mai crede nimeni chiar si daca ar avea dreptate,sant mincinosi,prost e ca putler gaseste adepti peste tot pe care sa-i abureasca cu gargara bolsevica

  • Ultima varianta pusa in circulatie este ca fata lui Dugin s-a sinucis, impresionata fiind de gandirea lui Zelenski.

  • Hai sa o lăsăm mai moale și cu Ucraina asta ,au fost și sunt un stat exact că și cel rus unde drepturile omului sunt încălcate mereu ,in loc cei ce le dați arme sa militați pentru oprirea războiului voi băgați batul prin gard mai ales americani.Pana la urma de ce sa sufere atâta lume din cauza Ucrainei ? Dar când ai un așa pupincurist de președinte care execută toate comenzile americanilor și nu știe decât să se plimbe cu stafidata aia cu minijup nu ne mai mira nimic.

  • Nelu, nu mai moale, hai s-o lasam balta cu totul. Avem si noi necazurile noastre. Preturile is la cer. Mancare, gaz, curent, tot. Azi am cumparat rechizitele la copii. M-or rupt. O data si jumate cat anul trecut, ca am bonu. Si n-am terminat. La aia mica ii trebuie uniforma, cel mare o crescut ca din apa si nu-i mai vin hainele din primavara, de unde bani? Trebuie sa ma imprumut ca sa am din ce sa le cumpar.

  • eu propun sa ne mutam pe Marte,un razboi cand incepe la granitile tarii tale nu te intreaba daca vrei sa participi la el,nu e ca bataia de la crasma cand poti s-o tai,nu in cazul de fata nu ne putem lua tara-n spate si fugi pe Marte! asa ca lasati vaicarelile de fete mari la cateva sute de km de noi se MOARE,din ordinul unui IDIOT CRIMINAL

  • Anonimule, ce spui tu, ca sigur o sa ne atace Rusia, este ce vrei tu sa crezi, ca viitoru nu-l stii. Daca zici ca-l stii, atunci joaca la 6 din 49, castiga lozu cel mare si ne-ai convins. Da daca-i numa pe pareri, lasa-ne in pace cu chemarea la razboi. Esti incostorobat si vrei musai sa lupti cu Ivan? apai mergi tata mercenar in Ucraina.

  • ptr muila de mai sus

    uai Nihai multi stiu a citi dar nu pricep,se numesc analfabeti functionali te numeri printre ei.Uite tie iti explic pe si-la-be: Nu am spus ca ne va taca Rusia am spus ca istoria nu a intrebat vreodata poporul roman daca vrea sau nu vrea sa participe la vre-o conflagratie si ca vom fi cu totii afectati de urmarile lui atat financiar cat si uman asa ca lasa boceala vezi ca ucrainenii isi pierd in acest razboi copii nu banii!!

  • Tu asta care vorbesti ca la usa cortului, ia hai sa ne vedem fata in fata ca sa te invat cum trebe sa vorbesti intre oameni.Te rup in doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *