Prima pagină » BZI LIVE » LIVE VIDEO – Promovarea studierii Istoriei în rândul tinerilor din România. Ediţie BZI LIVE cu trei absolvenţi ai Facultăţii de Istorie din cadrul UAIC Iaşi – FOTO

LIVE VIDEO – Promovarea studierii Istoriei în rândul tinerilor din România. Ediţie BZI LIVE cu trei absolvenţi ai Facultăţii de Istorie din cadrul UAIC Iaşi – FOTO

07 iul. 2022, 15:00,
în BZI LIVE

În contextul realităţilor teribilor din lumea contemporană şi a nevoii de a înveşti în tineri, respectiv educaţie, este programată o ediţie BZI LIVE specială în cadrul căreia totul se va axa pe promovarea studierii Istoriei.

Astfel, alături de Toma Tătaru, proaspăt absolvent de Istorie, vicepreședinte al Ligii Studenților (LS Iaşi), Claudiu-George Dulgheru, absolvent de Teologie și Istorie, drd. în Filologie, student la Limbi Clasice, dar şi Silvian-Emanuel Man, drd. Istorie, președinte de onoare al Ligii Studenților vor fi abordate aspecte ce ţin de: motivaţia de a alege Facultatea de Istorie din cadrul UAIC Iaşi, experienţele avută pe parcursul anilor de studiu, perspectivele pe care le au aceştia după absolvirea licenţei, proiecte, activităţi pe care le-au derulat.

Care sunt principalele domenii de cercetare ale Facultății de Istorie din Iași

Principalele domenii de cercetare: istoria universală (domeniu prin care este continuată o tradiţie care datează încă de la fondarea Facultăţii), arheologia preistorică şi antică (domeniu în care s-a format o adevărată şcoală, cu recunoaştere naţională şi internaţională), editarea izvoarelor Evului Mediu românesc, genealogia istorică, heraldica, fenomene şi evenimente importante ale istoriei moderne şi contemporane. În acelaşi timp, în ultimii ani, s-au conturat direcţii noi, consensuale cu cele mai recente evoluţii istoriografice: istoria socială şi a mentalului colectiv, istoria culturii şi a ideilor etc.

Facultatea are o revistă proprie, “Analele Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Seria “Istorie”, care găzduieşte contribuţiile ştiinţifice ale profesorilor şi studenţilor. Mai multe proiecte de cercetare s-au desfăşurat în ultimii ani cu finanţare din partea Băncii Mondiale şi a Ministerului Educaţiei.

Un obiectiv urmărit constant este extinderea şi dezvoltarea legăturilor didactice şi ştiinţifice cu cât mai multe instituţii de învăţământ superior din Europa

Activitatea desfăşurată în cadrul Facultăţii urmăreşte formarea de profesori şi specialişti pentru învăţământul preuniversitar şi universitar, cercetare ştiinţifică, muzee, arhive, relaţii internaţionale etc. Facultatea asigură, de asemenea, prin programele sale, formarea continuă şi însuşirea celor mai recente informaţii de specialitatea de pe plan naţional şi internaţional.

Prin ceea ce se întreprinde în plan didactic şi al cercetării ştiinţifice se urmăreşte asigurarea excelenţei în cadrul acestora şi oferirea de programe care să satisfacă o paletă cât mai largă de cerinţe educaţionale. Un alt obiectiv urmărit constant este extinderea şi dezvoltarea legăturilor didactice şi ştiinţifice cu cât mai multe instituţii de învăţământ superior din Europa.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`