Începând de mâine, 12 aprilie 2022, timp de patru zile se va desfăşura la Iaşi cea de-a şasea tabăra destinată elevilor din clasele de învățământ terțiar non-universitar din Republica Moldova în dezvoltarea lor socio-profesională, pentru a crește șansa în construirea unei cariere în domeniul ingineriei. Proiectul este derulat de către Business Consulting Institute din Chişinău, Republica Moldova, în parteneriat cu Asociația Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, şi este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.
Pe parcursul proiectului vor fi organizate la Iaşi 8 tabere pentru 320 elevi şi 80 cadre didactice din Republica Moldova . Beneficiarii acestei serii sunt elevii şi profesorii Centrului de Excelentă în Construcţii din Chişinău. Până acum au participat elevi şi profesori din cadrul Centrului de Excelentă în Industria Uşoară din Chişinău, Colegiului de Industrie Uşoară din Bălţi, Colegiului de Construcţii Hincesti, Centrului de Excelentă în Energetică şi Electronică din Chişinău şi Colegiului Tehnologic din Chişinău. Timp de patru zile, elevii au fost prezenţi în amfiteatrele şi laboratoarele mai multor facultăţi din cadrul TUI Iaşi, au participat la sesiuni de prezentare a universităţii, la workshopuri, au vizitat campusul universitar Tudor Vladimirescu şi au vorbit despre viitorul lor profesional în cadrul unei sesiuni de consiliere în carieră. O altă parte a acestei tabere este destinată cunoaşterii oraşului Iaşi, a obiectivelor sale turistice şi a celorlalte universităţi . Prin toate aceste activităţi elevii moldoveni vor afla cum pot deveni studenţi la Iaşi, care le sunt şansele şi facilităţile. În acelaşi timp, cadrele didactice vor efectua un veritabil schimb de experienţa şi informare la faţa locului privind posibilităţile elevilor lor de a-şi construi cariera pentru care liceele îi pregătesc.
Durata proiectului este de 15 luni. Suma grantului este de 398,277 Euro, reprezentând 90% din costul total al proiectului. Diferența de 44,253 Euro, reprezintă cofinanțarea partenerilor. Valoarea totală a proiectului este de 442,530 Euro.