Prima pagină » Local » Proiectul Sălii Polivalente ,,Regina Maria” prinde contur! Finanțare de la CNI de 81 de milioane de euro 

Proiectul Sălii Polivalente ,,Regina Maria” prinde contur! Finanțare de la CNI de 81 de milioane de euro 

25 mart. 2022, 06:05, 2 ,
Livia Zăbrăuțanu în Local

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași susține că luna martie a fost despre proiectele benefice pentru comunitate care au fost realizate cu succes. Astfel, prin finanțare de la CNI, sala polivalentă din Iași va fi locul în care după încheierea construcțiilor, tinerii pasionați de sport se vor putea antrena. Proiect început din anul 2020, baza sportivă ,,Regina Maria” necesită o sumă de aproximativ 81 milioane de euro pentru a vedea lumina zilei.

Noua sală polivalentă din Iași prinde contur, documentația fiind realizată și înregistrată de către Compania Națională de Investiții SA. Municipalitatea a făcut primii pași în vederea construirii bazei sportive, urmând în lunile ce vor veni finanțarea, lansarea licitației și începerea construirii propriu-zise a clădirii. Sala Polivalentă ,,Regina Maria” va fi folosită drept bază de antrenament pentru sportivi.

Finanțare de la CNI pentru Sala Polivalentă ,,Regina Maria”

Primăria Municipiului Iași a anunțat în cadrul conferinței de presă faptul că Iașul va avea o nouă construcție atât de necesară orașului. Primarul Mihai Chirica a făcut public faptul că documentația necesară (studiul de fezabilitate al proiectului și proiectul tehnic de execuție) realizării noii săli polivalente din Iași a fost înregistrată la Compania Națională de Investiții SA, CNI, urmând ca în lunile viitoare să aibă loc finanțarea. Totodată va fi lansată licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, SEAP, în speranța găsirii partenerului ideal pentru clădirea care va fi inspirată de coroana reginei Maria.

Construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în apropierea Spitalului Regional de Urgență și a viitorului Stadion Municipal, clădirea a cărei săli principale va servi drept bază de antrenament pentru sportivii care practică handbal, baschet sau volei va avea dimensiunile de 60 metri lungime și 30 de metri lățime și o capacitate de 10.212 locuri. Aceasta va avea multiple facilități, printre acestea numărându-se spații amenajate pentru public, spații comerciale, grupuri sanitare, garderobe, terase exterioare, puncte de prim ajutor și alte lucruri necesare unei baze de sport.

,,După cum am mai anunțat, contăm pe sprijinul guvernamental pentru acest proiect încă de anul trecut, după ce, în urma solicitărilor noastre, Compania Națională de Investiții SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteză din cadrul subprogramului Săli de sport. Am discutat și am primit garanții că acest proiect se numără printre prioritățile Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, fostul premier, domnul Florin Cîțu, precum și domnul ministru al Dezvoltării, Czeke Attila, cărora le mulțumesc și pe această cale”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Pentru proiectul cu numărul norocos 15.104 / 24 martie 2022, Sala Polivalentă ,,Regina Maria”, finanțările necesare ating o valoare de aproximativ 81 de milioane de euro.

Sala Polivalentă: bază de antrenamente ale tinerilor din Iași

În anul 2020, municipalitatea anunța realizarea proiectului pentru documentația necesară a sălii polivalente, lucrările estimate în acel moment atingând suma 54 de milioane de euro.

„Sub planul gradenelor se vor găsi foaierul pentru public cu grupuri sanitare, puncte de servire și puncte de prim-ajutor. Foaierul este dispus în sistem circular. Tribunele pentru public se vor încadra la nivelul parterului, al etajului 1 și al etajului 2. Etajul 3 va fi ocupat de presă. Zona VIP se va organiza la nivelul etajului 1”, se arăta în proiectul de hotărâre.

Astfel terenul principal va găzdui competiții de gimnastică (29m*44m), handbal (20m*40m), baschet (15m*28m), volei (9m*15m). În urma proiectului depus anul acesta, finanțarea de la CNI atinge suma de 81 de milioane de euro.

Comentarii
  • Salutări tuturor !
    Îmi amintesc faptul că se punea problema ca sala să aibe parcă vreo 16.000 de locuri ! Ar fi fost foarte bine ! Văd însă că s-a decis sa aibe în final doar 10.000. E bine si așa ! Dar care este cauza acestei rectificări ?

  • Salutări tuturor !
    Îmi amintesc faptul că se punea problema ca sala să aibe parcă vreo 16.000 de locuri ! Ar fi fost foarte bine ! Văd însă că s-a decis sa aibe în final doar 10.000. E bine si așa ! Dar care este cauza acestei rectificări ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *