Prima pagină » Titlurile zilei » Proiectul italienilor, cu 2.000 de apartamente, a fost blocat de Primăria Iași! Vecinii sunt chemați la o nouă consultare publică – FOTO

Proiectul italienilor, cu 2.000 de apartamente, a fost blocat de Primăria Iași! Vecinii sunt chemați la o nouă consultare publică – FOTO

04 mai 2023, 02:00, 10 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Ferdinando Cipullo, administratorul societății Italimob Costruzioni SRL, este nevoit să reia procesul de avizare pentru proiectul imobiliar de pe strada Trei Fântâni. Certificatul de urbanism a expirat, iar planul va fi supus unei noi sesiuni de consultare publică

Italienii de la Italimob Costruzioni SRL trebuie să refacă circuitul de autorizare pentru proiectul de pe strada Trei Fântâni, unde ar urma să fie construite 18 blocuri de locuințe colective (2.000 de apartamente) pe o suprafață de teren de 13,3 hectare, investiție estimată la 125 de milioane de euro. Proiectul beneficiază de avizul de oportunitate emis de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași.

În aprilie 2022 a fost supus și unei consultări publice în cadrul căreia nu au fost depuse obiecții din partea vecinilor de lângă amplasamentul italienilor. Însă planul va fi discutat din nou în cadrul unei consultări publice care este programată la sediul primăriei, pe data de 15.05.2023. Este o consecință a faptului că certificatul de urbanism obținut de investitori a expirat. Mai mult, pe amplasament au fost identificate parcele care se suprapuneau, dar situația a fost lămurită.

Proiectul italienilor, cu 2.000 de apartamente, era anunțat pentru luna noiembrie

În edițiile trecute ale BZI, Ferdinando Cipullo, administratorul societății Italimob Costruzioni Iași, a precizat că în luna noiembrie 2023 ar urma să fie finalizată documentația PUZ. Apoi, proiectul ar trebui să fie supus votului în Consiliul Local, etapă premergătoare celei de autorizare. Conform documentației, regimul de înălțime a clădirilor va fi S+D+P+10E+Eth. Se mai adaugă 5 clădiri cu 2 etaje și 2 clădiri cu 4 etaje. Investitorii au nevoie de avizele municipalității ca să introducă terenul de 13,3 hectare în intravilanul municipiului Iași. De menționat că în zona Trei Fântâni – Bucium au fost anunțate și alte proiecte imobiliare.

Un nou drum va fi amenajat ca să facă legătura spre cartierul italienilor

Conform documentației disponibile, proiectul imobiliar prevede amenajarea unui nou drum pentru dirijarea fluxului de mașini. A fost semnat și un acord notarial cu Primăria Iași, pentru preluarea unei artere de aproape 600 de metri, care va asigura legătura între strada Trei Fântâni și Calea Chișinăului.

Investitorului i-ar reveni obligația de a moderniza traseul. Conform măsurătorilor din teren, drumul trece peste calea ferată și ajunge pe Calea Chișinăului, în apropierea companiei Conex. Accesul este asigurat și din apropierea zonei Bucium, prin strada Gr. T. Popa.

„Autorizarea executării construcțiilor va dispune obligativitatea menținerii sau creării de spații verzi în funcție de destinația și capacitatea construcției. Se recomandă ca pe suprafețele neocupate cu clădiri sau rezervate pentru realizarea obiectivelor de utilitate publică să se asigure plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 100 mp în zona rezidențială și de dotări, cu excepția zonelor cu destinație specială”, se arată în documentația ce va fi supusă consultării publice.

Proiectul italienilor, cu 2.000 de apartamente, a fost blocat de Primăria Iași, dar rămâne de văzut dacă va trece și de a doua sesiune de consultare publică.

Comentarii
  • Marius Bodea.

    Daca-i dati lui Chirica 10% capac din lucrare, proiectul este ca si votat in consiliul local Iasi. Toate partidele politice din Iasi au facut pace in consiliul local, deci tot Chirica taie si spanzura daca-i vorba de PUZ-uri si alte nebunii din imobiliare. Chirica este regele imobiliarelor din Romania. Vine campania electorala si omul are nevoie de bani.

  • Nu-i duce capul să facă o stradă din Bucium spre Calea Chișinăului acolo la Conex, doar blocuri, blocuri, atâta știu.

  • În viitorul apropiat o sa mergem cu elicopterul ca sa ajungi acasa din cauza blocurilor unde aduna toti ghiortoiii din afara orasului

  • ar fi bine…..

  • Ce nume predestinat are macaronarul 🙂

  • Pt Cipulla mea: strada o face primaria, nu dezvoltatorul. El poate face doar blocuri, conform legii.
    Pt Paraipan: asta e riscul cand iti faci casa langa un teren gol. Mai devreme sau mai tarziu se va construi ceva. Si orice ar fi acel ceva, nu iti va fi pe plac. Pentru ca strica view-ul, linistea si strada.

  • Cepoolan Alex arhitect

    Daca sareau cu banu la vicele Baciu Alex Cezar totul se rezolva. Mai ales ca vicele si-a depus icrele si Mehaela a ramas borțoasa, acusica nunta. Nu prea are bani Cezarica, concubina o sufla la rece!!!

  • Daca parametrii vor fi CUT<0.7 si maxim P+3, atunci n-am nimic impotriva sa i se aprobe.

  • Interesați va

  • Interesați-vă vine este acest Cipullo și câte țepe a dat peste tot…. chiar este atât de greu de aflat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *