Prima pagină » Local » Proiectul imobiliar al Violetei Găburici, din centrul Iașului, este ilegal! Prefectul s-a sesizat în urma articolelor BZI
Proiectul imobiliar al Violetei Găburici, din centrul Iașului, este ilegal! Prefectul s-a sesizat în urma articolelor BZI

Proiectul imobiliar al Violetei Găburici, din centrul Iașului, este ilegal! Prefectul s-a sesizat în urma articolelor BZI

17 feb. 2022, 09:26,
în Local

Dezvăluirile făcute de BZI.RO au fost confirmate de instanțele ieșene care au decis că proiectul imobilar al Violetei Găburici din centrul Iașului este ilegal. Proiectul urma să se implementeze pe strada Varianta Uzinei.

În aprilie 2020, s-a votat ilegal centrul hotelier pe care fostul consilier PMP îl dorea. Urbaniștii Primăriei au hotărât că terenul de pe Varianta Uzinei nu se află în zona protejată. Peste gard de Găburici, terenul unor afaceriști din Prahova a fost trecut în zona protejată.

Proiectul imobiliar al Violetei Găburici, din centrul Iașului, este ilegal

Proiectul imobiliar ce aparținea de fostul consilier PMP, Violeta Găburici este ilegal, a hotărâr instanța. Sesizarea a aparţinut Prefecturii Iași după ce BZI.RO a scris mai multe articole în care explica de ce acest proiect imobiliar nu respectă normele legale. Vă aducem aminte faptul că, la acea dată, consilierii au fost de acord ca Violeta Găburici să construiască un centru hotelier, pe strada Varianta Uzinei nr. 4 – 16, pe o suprafață de 1.570 metri pătrați. Semnele de întrebare au apărut odată cu indicatorii urbanistici aprobați:

Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) – 3, Procent de Ocupare a Terenului (POT) – 62,4 la sută. Indicatorii sunt de trei ori mai mari față ce s-a aprobat până acum în zonă. Spre exemplu, pe Varianta Uzinei nr.16, lipit de proprietatea lui Găburici se află terenul de 3.211 mp ce aparține societății Novadex & CA SRL, din Prahova.

Ce spunea Prefectura Iași despre proiectul ilegal al Violetei Găburici

La acea dată, Prefectura Iași menţiona faptul că actul emis de autoritățile locale este ilegal și că s-a solicitat în acest sens un punct de vedere al Inspectoratului de Stat în Construcții. Prefectul de la acea dată explica faptul că va ataca în instanță proiectul imobilar al Violetei Găburici:

Actul la care faceți referire nu a fost încă verificat de juriștii prefecturii. Dacă un act administrativ emis de autoritățile locale este ilegal, noi cerem, în funcție de situația concretă, revocarea sau modificarea acestuia. De regulă, dacă este vorba despre domeniul construcțiilor sau urbanismului, solicităm un punct de vedere și de la Inspectoratul de Stat în Construcții, care face verificări punctuale. În situația în care actul administrativ nu este revocat sau modificat, în conformitate cu dispozițiile legale, îl vom ataca la instanța de contencios administrativ, situație în care intervine suspendarea de drept”

Judecătorii au declarat ilegalitatea proiectului Violetei Găburici

Judecătorii au decis că proiectul imobiliar al Violetei Găburici este unul ilegal şi au declarat nulitatea hotărârii de consiliu local:

F___ de aceste considerente Curtea constata că Hotărârea Consiliului Local nr. 162/2020 a fost emisă în lipsa avizului Direcției Județene pentru Cultura, aviz impus prin Certificatul de urbanism nr. 407/17.02.2020, aspect de natură a atrage nulitatea hotărârii consiliului local. Cu privire la neregulile invocate de reclamant referitor la procedura de informare și consultare a publicului, Curtea constata că în faţa primei instanțe recurenta reclamantă a invocat nerespectarea prevederilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 făcând trimitere la nerespectarea de către intimatul C________ C____ Iași a obligației de publicare a unui anunț referitor la elaborarea unui proiect de act normativ cu cel puțin 30 de zile înainte de supunerea spre analiză, avizare şi adoptare. Prima instanța a reținut că în speță are întâietate aplicabilitatea Ordinului nr. 2701/2010 emis pentru aplicarea Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, ambele norme din urmă având caracter special față de generalul vizat de legea 52/2003 şi ca în cauză ar fi fost respectare prevederile art. 35 din ordinul 2701/2010. se arată în decizie.

CITEȘTE TOATE ARTICOLELE DESPRE SUBIECTUL ACESTA:

Consilierul local PMP Violeta Găburici stă la mâna secretarului Denisa Ionașcu în cazul proiectului ilegal! Se pune cruce afacerii de milioane de euro

 

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`