Prima pagină » Local » Proiectul Erasmus+ “Coaching for Staff Professional Development in Education” (CoDe), la cea de-a doua activitate de învățare transnațională

Proiectul Erasmus+ “Coaching for Staff Professional Development in Education” (CoDe), la cea de-a doua activitate de învățare transnațională

18 sept. 2021, 11:20,
în Local

În contextul implementării activităţilor proiectului Erasmus+ “Coaching for staff professional development in education” (CoDe), în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi este partener alături de instituţii cu profil educaţional din Letonia, Croaţia, Marea Britanie, Cehia şi Cipru, în perioada 14-16 septembrie 2021 s-a desfăşurat la Zagreb, în Croația, cea de-a doua activitate de învățare transnațională, cu participarea a doi reprezentanţi ai instituţiei ieşene. 

Scopul proiectului este de a identifica, la nivelul ţărilor partenere, modele de bună practică şi de a exploata experienţa din domeniul coaching-ului ca instrument al dezvoltării profesionale, în special în mediul educaţional. În acest sens, proiectul este fundamentat pe studii şi vizite de lucru ce se vor concretiza într-o colecţie de resurse a tehnicilor de coaching destinate şcolilor pentru a susţine nu doar dezvoltarea profesională a angajaţilor, dar şi colaborarea, comunicarea eficientă, soluţionarea amiabilă a problemelor şi îmbunătăţirea competenţelor socio-emoţionale. 

Pe parcursul activităților de învățare desfășurate la Zagreb și la Rijeka, au fost experimentate modele de coaching – Metafora, Modelul inScenario, Cum să îmbunătățim relațiile – cu potențial funcțional inclusiv în mediile educaționale și au fost vizionate sesiuni de coaching susținute de specialiști croați. De asemenea, partenerii proiectului au avut întâlniri cu viceprimarul orașului Rijeka și cu reprezentanții Jadran Galenski Laboratory, o companie farmaceutică în care coaching-ul are o îndelungată tradiție, cu rezultate vizibile în coeziunea echipelor și în starea de bine a angajaților. 

În cadrul proiectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi coordonează activitatea de diseminare și exploatare a rezultatelor. Instituția va găzdui, în perioada 9-11 noiembrie 2021, cea de-a treia activitate de învățare, cu participarea membrilor proiectului din organizațiile partenere. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`