Prima pagină » Titlurile zilei » Proiectul de management cu care dr. Daniel Timofte vrea să revină la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon”, copiat după cel din anul 2021! Chirurgul nu a reușit să găsească o soluție pentru punctele slabe ale unității medicale – FOTO

Proiectul de management cu care dr. Daniel Timofte vrea să revină la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon”, copiat după cel din anul 2021! Chirurgul nu a reușit să găsească o soluție pentru punctele slabe ale unității medicale – FOTO

13 sept. 2023, 02:00, 3 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Proiectul de management cu care prof. dr. Daniel Timofte vrea să revină la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” este copiat, în mare parte, după cel cu care a câștigat funcția de manager în anul 2021. Analizând cele două proiecte de management, se constată clar că prof. dr. Daniel Timofte nu a reușit să găsească o soluție pentru punctele slabe ale unității medicale, dar vrea din nou la conducere

Pe site-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași a fost făcut public, miercuri, 6 septembrie 2023, proiectul de management cu care prof. dr. Daniel Timofte își dorește să revină la conducerea unității medicale. Reporterii BZI l-au comparat cu cel din 2021 și au observat că cele două se aseamănă izbitor. Prof. dr. Daniel Timofte a identificat aproximativ același puncte slabe ca în anul 2021, dar nu putem să nu ne întrebăm de ce pe durata celor doi ani de mandat nu a făcut tot posibilul încât să rezolve aceste probleme ale spitalului.

Nu a reușit să găsească o rezolvare pentru punctele slabe ale unității medicale, dar mai vrea un mandat de manager

Prof. dr. Daniel Timofte candidează pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași cu un proiect care se aseamănă extrem de mult cu cel cu care a câștigat concursul în anul 2021. În ceea ce privește analiza unității medicale, prof. dr. Daniel Timofte a identificat același puncte slabe ca în 2021, și anume

„dependența spitalului față de CJAS Iași pentru finanțarea creșterilor salariale (ponderea mare a subvențiilor pentru salarii din totalul cheltuielilor de personal)”.

Atât în anul 2021, cât și în acest an, prof. dr. Daniel Timofte a identificat drept punct slab faptul că

„spitalul își desfășoară activitatea în mai multe locații și în spital pavilionar, fapt ce duce la creșterea cheltuielilor de funcționare și întreținere”.

Un punct slab identificat și în 2021, și în 2023 este reprezentant de

„existența unor imobile din locația de pe Bd. Independenței nr.1, care au statut de monument istoric și sunt în proprietatea Primăriei Iași – fapt ce conduce la îngreunarea accesării de fonduri pentru extindere sau modernizare”.

Un punct slab identificat și în 2021, și în acest an de Daniel Timofte este „ineficiența unor secții/compartimente, care au realizat indicatori de rulaj nesatisfăcători”, dar și „insuficienta colaborare interdisciplinară pentru cazurile complexe”, precum și „existența unor pavilioane care nu sunt autorizate de către ISU (2)”, după cum se arată în ambele proiecte de management.

Prof. dr. Daniel Timofte vrea să-și asigure un nou mandat cu un proiect de management în mare parte copiat

Tot ca fiind un punct slab al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, prof. dr. Daniel Timofte a identificat

„ponderea foarte mare a cheltuielilor de personal din totalul de cheltuielilor de funcționare și din veniturile încasate de la CAS Iași (normarea personalului pe cele mai multe secții s-a făcut la minim de paturi)”.

O altă problemă pe care prof. dr. Daniel Timofte nu a reușit să o rezolve pe durata primului mandat este că

„circuitele funcționale, circuitul pacienților, circuitul vizitatorilor, circuitul personalului, circuitul deșeurilor sunt realizate cu dificultate, ținând cont de particularitățile structurale ale clădirilor în care se desfășoară activitatea medicală”.

Un alt punct slab comun este reprezentat de comunicarea necorespunzătoare între secțiile clinice, între acestea și sectorul administrativ, precum și între serviciile, birourile și compartimentele spitalului, precum și faptul că nu se respectă în totalitate procedurile operaționale emise și aprobate de angajații din cadrul secțiilor, serviciilor/compartimentelor. Rata mare a infecțiilor asociate asistenței medicale este un alt punct slab identificat de medicul ieșean. Prof. dr. Daniel Timofte a sesizat în anul 2021, iar mai apoi în 2023, că ambulatoriul integrat

„nu corespunde exigențelor actuale în vederea desfășurării de activități medicale de înaltă calitate și care să satisfacă pacienții; insuficienta dotare cu aparatură medicală duce la imposibilitatea realizării unor servicii medicale contractate sau posibil de contractat cu CAS Iași”.

Deși prof. dr. Daniel Timofte nu a reușit în primul mandat să găsească soluții pentru punctele slabe ale unității medicale, chirurgul s-a înscris din nou la concurs, după ce în data de 28 iunie 2023 a fost demis de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, deoarece după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice a primit calificativul „nesatisfăcător”.

Deoarece este singurul care s-a înscris la concurs, prof. dr. Daniel Timofte și-a permis să vină în fața comisiei cu un proiect de management copiat, în mare parte, după cel cu care a câștigat în anul 2021.

Comentarii
  • Cred ca în trei luni dr Timofte a urmat un curs în străinătate de management împreună cu prietenii lui pnl-isti. Cică mai are de stors ceva șpagă de la colegii lui. Ma mir ca nu s.a sesizat mai devreme în cazul dr Tesloianu, când era director medical! Oare din cauza ca erau colegi de facultate sau primească ceva atenții? Deal_ul făcut cu procurorul ce instrumentează dosarul nu.labsolva de vină. Ar trebui cadrele medicale sa vorbească sau se complac în această situație. Nu durează mult și vor trebui sa cotizeze la manager. Dar bănuiesc ca au de unde! La un salariu de 15-20.000 lei net, de abia se pot descurca medicii nostri(nu toti) de aceea , plicul,, se practică mai abitir ca înainte. Mai mult chiar, empatia față de pacienți este pe cale de dispariție! Ferească bunul Dumnezeu sa ajungi la spital! Și cu Sfântul,,Plic,, tot sunt șanse sa ieși nai bolnav sau cu picioarele înainte. Mie rușine de ce se întâmplă în spitalele din România. Nu este cazul sa ne trezim? Serviciile de informatii știu asta dar sunt corupte. Ar trebui desfiintate total și înființate de la zero. Va fi greu o perioada dar asanăm sistemul corupți. Asta la pachet di cu dnii politicieni.

  • Oricine normal la cap

    Ce teatru ieftin… ce absurd…câta ticăloșie si bătaie de joc!

  • Director medical

    In cazul Tesloianu s-au sesizat mai devreme, dar mai întâi trebuiau debarcati Birliba, fostul manager si cu Petris A, fostul șef de secție la Cardiologie, ambii sub control judiciar, identificați la timp de Dr. Timofte ca “protectori “ai lui D. Tesloianu. Aceeași “identificare” târzie s-a produs si in cazul celor care practicau mita, gen Ovidiu Mitu si A.M.Haba, din grupul cadrelor medicale tinere, dar lacome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`