Prima pagină » Eveniment-Social » Proiectul de extindere și dotare a cinematografului Dacia din Iași a primit autorizația de construcție. Valoarea totală a investiției este de 11 milioane de lei

Proiectul de extindere și dotare a cinematografului Dacia din Iași a primit autorizația de construcție. Valoarea totală a investiției este de 11 milioane de lei

08 dec. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Eveniment-Social

Proiectul de extindere și dotare a cinematografului Dacia din Iași a primit autorizația de construcție. Documentul a fost emis pe 16 noiembrie 2023

Conform proiectului, actuala sală de cinema va deveni un spațiu multifuncțional care să permită desfășurarea de spectacole de teatru, muzică, dans și alte activități, cu toate instalațiile și dotările necesare. De asemenea, vor fi asigurate funcțiunile de acces necesare persoanelor cu dizabilități.

Proiectul de extindere și dotare a cinematografului Dacia din Iași a primit autorizația de construcție. Vor fi construite spații pentru recuzită și pentru actori

Prin intermediul proiectului se propune amenajarea unor spații pentru recuzită și pentru actori, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a respecta standardele și cerințele actuale, inclusiv realizarea unei rezerve de apă în conformitate cu legislația și normativele în vigoare. Valoarea totală a proiectului este de 11 milioane de lei, inclusiv TVA. Intenția municipalității este aceea de a transforma Cinema Dacia într-un spațiu de spectacole și activități cultural-educative pentru copii.

Este important de menționat faptul că suprafața totală de teren este de 1.004 metri pătrați, suprafața construită existentă este de 901,25 metri pătrați, iar suprafața construită propusă, potrivit autorizației de construire emise, este de 998,40 metri pătrați. În același sens, suprafața construită desfășurată va fi de 1.242,70 metri pătrați.

„Se va respecta funcțiunea autorizată (schimbarea destinației autorizate va face obiectul unei noi proceduri de autorizare, în condițiile legii). Organizarea de șantier și parcarea se va realiza în incinta proprietății. Se vor respecta condițiile impuse de certificatul de urbanism, avize și studiile solicitate. Se va anunța data începerii lucrărilor emitentului Autorizației de Construire (P.M. Iași) si I.J.C. Se va anunța data finalizării lucrărilor de construire, în vederea regularizării taxei de autorizare. Condiții speciale: Anterior depunerii declarației de începere a lucrărilor la autoritatea emitenta și ISC, proiectantul/titularul activității de construcții se va adresa Serviciului Promovare și Monitorizare Calitate Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Iași în vederea încadrării șantierului în clasa de risc corespunzătoare și obținerii dacă este cazul a avizului aferent în conformitate cu prevederile HCL 321/29.08.2017. Nerespectarea prevederilor «Regulamentului privind respectarea condițiilor de protecția mediului în  timpul executării construcțiilor» constituie contravenție și se sancționează conform cap. III din HCL 321/29.08.2017”, se arată în documentele publicate.

O construcție-simbol din orașul Iași va fi modernizată într-o manieră spectaculoasă

Încă din anul 2017, Primăria Municipiului Iași a preluat în administrare mai multe cinematografe, printre care și Cinema Dacia, construit în perioada 1984-1987. În ședința din 21 martie 2019, consilierii locali au adoptat și o hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Cinematograf «Dacia»”.

Prin intermediul proiectului se propune amenajarea unor spații pentru recuzită și pentru actori, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a respecta standardele și cerințele actuale, inclusiv realizarea unei rezerve de apă, în conformitate cu legislația și normativele în vigoare.

Proiectul de extindere și dotare a cinematografului Dacia din Iași a primit autorizația de construcție. În perioada următoare va fi publicată și procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *