Prima pagină » Titlurile zilei » Proiectul cu blocul de 14 etaje de lângă Pasajul Octav Băncilă a fost resuscitat! Agentul imobiliar Paul Avătăji a devenit proprietar. Terenul a fost vândut cu 2,1 milioane euro de fiul patronului Construcții Unu SA – FOTO
Proiectul cu blocul de 14 etaje de lângă Pasajul Octav Băncilă a fost resuscitat! Agentul imobiliar Paul Avătăji a devenit proprietar. Terenul a fost vândut cu 2,1 milioane euro de fiul patronului Construcții Unu SA - FOTO

Proiectul cu blocul de 14 etaje de lângă Pasajul Octav Băncilă a fost resuscitat! Agentul imobiliar Paul Avătăji a devenit proprietar. Terenul a fost vândut cu 2,1 milioane euro de fiul patronului Construcții Unu SA – FOTO

05 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Lângă Pasajul Octav Băncilă, din Iași, va fi construit un bloc de locuințe cu 10 etaje. Mai mulți asociați au preluat proiectul, printre care și agentul imobiliar Paul Avătăji. Proiectul se află la etapa de autorizare, dar mai are nevoie de un aviz de la Comisia de Monumente

Noi tranzacții imobiliare pe piața imobiliară din Iași. Un proiect imobiliar de locuințe colective a fost reactivat. Este vorba despre Planul Urbanistic Zonal (PUZ) ce prevedea construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime 2S+P+14E+Eth, pe o suprafață de 4.446 metri pătrați, situată la intersecția șoseaua Moara de Foc nr. 43A – strada Păcurari nr. 95, în apropierea Pasajului Octav Băncilă. Proiectul a fost inițiat prin intermediul unei firme controlate de Călin Alexandru Marian, fiul patronului firmei Construcții Unu SA. După mai multe încercări, în 2019, a obținut cu greu avizul Comisiei de Urbanism.

Ulterior a fost avizat și de Consiliul Local. Imediat după ce a primit toate avizele, Călin Marian a scos proiectul la vânzare. Prețul cerut a fost de 2,1 milioane de euro cu plată integrală. A găsit și cumpărători. În luna iunie 2020, în plină pandemie, proiectul a fost vândut către agenții imobiliari Paul Avătăji și Constantin Gavrilă, care s-au asociat și cu patronii societății Mercur Mary SRL.

Paul Avătăji a micșorat proiectul ca să facă loc parcărilor

Contactat telefonic de reporterii BZI, Paul Avătăji a confirmat tranzacția de anul trecut. Acum, proiectul se află la Comisia de Monumente, pentru emiterea unui aviz, înainte de etapa de autorizare. Vrea să livreze un număr de 200 de apartamente.

„Într-adevăr, proiectul a fost achiziționat la prețul cerut. Pentru că este un proiect mare, ne-am asociat. Nu vom apela la bănci. Noi suntem acum la partea de autorizare. Am stat ceva timp cu proiectarea, aproape 1 an. Am început proiectarea înainte de finalizarea tranzacției. Proiectul a suferit modificări, va avea 10 etaje, nu 14 câte erau în documentația inițială. Vor fi amenajate 204 locuri de parcare. Vor fi amenajate apartamente cu 2 și 3 camere, cu suprafețe utile cuprinse între 45 și 75 metri pătrați, fără balcoane. În acest moment, autorizarea durează. Așteptăm autorizația și apoi vom discuta cu un constructor, asta în cazul în care găsim echipe libere”, a precizat Paul Avătăji.

Agentul imobiliar a făcut o achiziție și în Cimitirul Evreiesc.

Paul Avătăji a devenit anul trecut și proprietarul unui proiect imobiliar din cimitirul Evreiesc, strada Viticultori, zona Păcurari. În vara anului 2020, prin societatea Kiaf Invest SRL, controlată de Larisa Iacob și sora acesteia, Raluca Tudose, în zona menționată a fost inițiat un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea unui număr de 21 de locuințe colective. Proiectul prevedea construirea un cartier de locuințe colective pe o suprafață de 21.100 metri pătrați. Regimul de înălțime propus este de D+P+2E și P+2E, însemnând un total de 21 de clădiri.

Urmau să fie amenajate 260 de apartamente și 259 locuri de parcare. Dar, în urma mai multor dezbateri publice, vecinii de pe străzile Iancu Flondor și Ion Nistor au contestat investiția imobiliară. Prinsă cu ușa, Larisa Iacob a promis că va renunța la jumătate de proiect, dar nici varianta asta nu a fost pe placul contestarilor. Cele 2,1 hectare se aflau în proprietatea lui Ioan și Adrian Toma. Kiaf Invest SRL a plătit un avans proprietarilor, în speranța că va achita integral după vânzarea apartamentelor. Ulterior, terenul a ajuns în proprietatea lui Paul Avătăji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *