Prima pagină » Eveniment-Social » Proiecții de film în aer liber! Pe terasa acoperiș de la Ateneul Național din Iași pot fi urmărite vedetele de la Hollywood, precum Penélope Cruz sau Mădălina Ghenea

Proiecții de film în aer liber! Pe terasa acoperiș de la Ateneul Național din Iași pot fi urmărite vedetele de la Hollywood, precum Penélope Cruz sau Mădălina Ghenea

17 iul. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Ateneul Național din Iași provoacă publicul la proiecții de film în aer liber, pe terasa acoperiș! Într-un spațiu ideal pentru proiecții audio-vizuale, cu o capacitate de 50 de locuri, pot fi urmărite vedetele de la Hollywood Penélope Cruz și Antonio Banderas și celebrii actori Teo Corban și Mădălina Ghenea

Proiecții de film în aer liber, pe terasa acoperiș de la Ateneul Național din Iași! Începând de joi, 23 iulie 2020, Cinema Ateneu invită cinefilii la filme într-un spațiu ideal pentru proiecții audio-vizuale, cu o capacitate de 50 de locuri. Actorii celebri Teo Corban și Mădălina Ghenea sau vedetele de la Hollywood Penélope Cruz, Antonio Banderas pot fi admirate de public.

Proiecții de film în aer liber, pe terasa acoperiș de la Ateneul Național din Iași

Serile de cinema, în aer liber, de pe terasa acoperiș de la Ateneul Național din Iași încep, pe 23 iulie, cu filmul „Urma”, un rar film polițist realizat la noi în țară. Este debutul în lungmetraj al regizorului și actorului Dorian Boguță. Din distribuție fac parte, printre alții, ieșeanul Teo Corban, Mădălina Ghenea, Dragoș Bucur și Liviu Pintileasa. Urmează „Cardinalul”, regizat de Nicolae Mărgineanu, care se află în topul filmelor românești după încasările obținute în țara noastră în weekendul premierei. Documentarul reușește să povestească despre viața și suferințele unui preot care s-a distins prin verticalitate morală, aparându-și de fiecare dată țara, credința și valorile. Filmul, văzut ca o lecție de istorie, îi distribuie pe actorii veterani Remus Mărgineanu (episcop Valeriu Frențiu), Mircea Andreescu (episcop Alexandru Rusu), Radu Botar (episcopul Iuliu Hossu).

Penélope Cruz alături de Antonio Banderas, pe terasa acoperiș de la Ateneul Național din Iași

Pe 25 iulie 2020, de la ora 21:30, va rula, în premieră, „Ivana cea Groaznică”, o poveste cinematografică despre o femeie care nu își poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării. Lungmetrajul, câștigător al titlului de cel mai bun film la cea de-a 48-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Belgrad – FEST, este o poveste neconvențională despre oameni și locuri, despre apartenență și dor, spusă cu umor și tandrețe. Duminică, 26 iulie, revine în programul de la Cinema Ateneu filmul „Dolor y gloria/Durere și glorie”, unde paote fi văzută celebra actriță de origine spaniolă Penélope Cruz, alături de Antonio Banderas, recompensat cu premiul pentru interpretare masculină la Cannes 2019.

Producția a primit Premiul Gopo pentru cel mai bun film european. Proiecțiile în aer liber vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la Casa de Bilete de la Ateneul Național din Iași.

Alege filmul care îți place și #HaiLaCinema, pe teresa acoperiș de la Ateneul Național din Iași

Programul complet al proiecțiilor în aer liber pe terasa de la Ateneul Național din Iași este: 23 iulie 2020, ora 21:30 filmul „Urma”, (regia Dorian Boguță), nerecomandat sub 15 ani. Pe 24 iulie 2020, ora 21:30 rulează filmul „Cardinalul”, (regia Nicolae Mărgineanu), Acordul Părinților (AP) pentru minorii mai mici de 12 ani. Pe 25 iulie 2020, ora 21:30 rulează creația „Ivana cea Groaznică” (regia Ivana Mladenovic), premieră, AP 12. Pe 26 iulie 2020, ora 21:30 este programată pelicula „Durere și glorie-Dolor y gloria” (regia Pedro Almodóvar), nerecomandat sub 15 ani. Prețul unui bilet, la toate filmele programate în aer liber, pe tereasa acoperiș de la Ateneul Național din Iași, este de 12 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *