Prima pagină » Economic Local » Proiectanții nu vor să deseneze un parc pentru copiii cu dizabilități! Contractul este de 50.000 lei
Proiectanții nu vor să deseneze un parc pentru copiii cu dizabilități! Contractul este de 50.000 lei

Proiectanții nu vor să deseneze un parc pentru copiii cu dizabilități! Contractul este de 50.000 lei

22 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Iași nu găsește specialiști care să proiecteze un parc destinat copiilor cu dizabilități. În cursul acestei săptămâni a fost organizată a doua oară licitația pentru proiectare în cadrul obiectivului „Amenajare spațiu de joacă pentru copii cu dizabilități și zonă de relaxare pentru adulți cu dizabilități, Parc Expozițional – strada General Toma Dumitrescu”. Terenul vizat are o suprafață de 1.200 metri pătrați. Prevederea bugetară a procedurii este de 50.000 lei, fără TVA. Oferta cu prețul cel mai scăzut va fi declarată câștigătoare. Cel mai probabil, edilii vor relua procedura în perioada următoare.

Parc special

Echipamentele comandate trebuie să fie conforme cu standardele europene.

„În perioada 2012-2019 au fost modernizate spații de joacă pentru copii în toate cartierele Municipiului Iași, dar sunt și copii care necesită echipamente speciale. Având în vedere existența copiilor cu dizabilități, pentru interacțiunea acestora cu ceilalți, este necesară amenajarea unui spațiu de joacă dotat cu echipamente speciale pentru aceștia. Amenajarea va urmări dotarea cu echipamente bine integrate conforme cu standardele europene în vigoare. Necesitatea realizării obiectivului menționat se justifică prin faptul că amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii cu dizabilități va produce efecte pozitive asupra vieții copiilor cu dizabilități din punct de vedere fizic, psihic și emoțional”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *