Prima pagină » Local » Proiect nou pentru traficul rutier din zona metropolitană Iași. Detalii despre lărgirea DJ 248 la ieșirea din oraș
Proiect nou pentru traficul rutier din zona metropolitană Iași. Detalii despre lărgirea DJ 248 la ieșirea din oraș

Proiect nou pentru traficul rutier din zona metropolitană Iași. Detalii despre lărgirea DJ 248 la ieșirea din oraș

09 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Autoritățile județene au demarat discuții cu organizațiile neguvernamentale despre traficul din zona metropolitană Iași. Consiliul Județean a demarat o serie de discuții despre lărgirea drumului DJ 248 dinspre CUG spre centura orașului

Consiliul Județean Iași a demarat proiectul supralărgirii drumului DJ 248 Iași-Vaslui, pe porțiunea de la ieșirea din cartierul CUG spre centura orașului. Șefii județului au avut discuții cu cei de la societatea civilă pe teme legate de transportul metropolitan, dar și alte chestiuni ce țin de traficul din județ. Una din temele vizate a fost cea legată de DJ 248, una din cele mai aglomerate zone de la ieșirea din municipiul Iași. Proiectul a fost luat în calcul de câteva săptămâni de conducerea Consiliului Județean Iași.

Discuții cu ONG-urile din Iași pentru traficul rutier

Conducerea Consiliului Județean Iași a avut o serie de discuții cu cei din societatea civilă pentru îmbunătățirea transportului public din zona metropolitană. Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, a menționat că reprezetanții organizațiilor neguvernamentale au venit cu o serie de propuneri pentru îmbunătățirea traficului din jurul orașului.

„Mă bucur ori de câte ori societatea civilă vine alături de noi cu sugestii și idei pentru a îmbunătăți împreună lucrurile în comunitatea noastră. Am avut o întâlnire cu reprezentanții ONG-urilor membre în Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași pentru a discuta despre dezvoltarea infrastructurii de transport în acord cu principiile mobilității durabile”, a menționat șeful CJ Iași.

Proiect nou la marginea municipiului Iași

Costel Alexe a menționat detalii despre proiectul supralărgirii DJ 248 dintre cartierul CUG și centura orașului din zona Dumbrava, localitatea Ciurea.

„Zona metropolitană este în continuă expansiune și trebuie să ținem pasul cu acest ritm de dezvoltare pentru că nevoia ieșenilor care intră și ies zilnic din oraș este urgentă. Așa a apărut și ideea de a supralărgi DJ 248, din capăt CUG până la intersecția cu șoseaua de centură, pentru că presiunea traficului în zonă este uriașă și a fost prea mult timp ignorată”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Drumul cu patru benzi între cartierul CUG și Lunca Cetățuii a devenit cel mai mare chin pentru conducătorii auto.

Centură ușoară de 45 de milioane de euro în zona metropolitană Iași

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a menționat și faptul că autoritatea județeană caută noi soluții pentru traficul din zona metropolitană. Un astfel de proiect este și centura ușoară a Iașului, proiect cu o valoare de 45 de milioane de euro, depus la finanțare prin fonduri europene.

„Desigur, investițiile în dezvoltarea infrastructurii rutiere trebuie să includă și soluții pentru identificarea și promovarea mijloacelor de transport alternative, astfel încât să facilităm mobilitatea tuturor participanților la trafic.
Le-am propus reprezentanților ONG-urilor cu care m-am întâlnit ca atunci când vom avea soluția tehnică pentru lărgirea DJ 248 să organizăm un grup de lucru pentru a discuta punctual ce soluții putem aplica pentru a concepe un proiect incluziv care să asigure un impact pozitiv asupra traficului, a mediului și a mobilității tuturor ieșenilor”, a mai susținut Costel Alexe.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024