Prima pagină » Local » Proiect major cu locuințe colective și birouri, în zona Aurel Vlaicu, pe o suprafață de 4,2 hectare – FOTO

Proiect major cu locuințe colective și birouri, în zona Aurel Vlaicu, pe o suprafață de 4,2 hectare – FOTO

16 sept. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

În zona Aurel Vlaicu, municipiul Iași, urmează să fie construit un nou cartier de locuințe. Proiectul imobiliar este propus pentru ordinea de zi a unei viitoare ședințe ordinare de Consiliu Local

Un nou proiect imobiliar este anunțat în zona Aurel Vlaicu, la numărul 81. Pe o suprafață de 4,2 hectare urmează să fie construit un nou cartier de locuințe colective ce va beneficia de mai multe clădiri de birouri și servicii. Inițiatorii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) sunt Asam SA, Autoplus Repair SRL și Imperia Development SRL, firme controlate de omul de afaceri Ioan Prisecaru, fondatorul Conex Distribution SA.

„Actualmente, pe terenul studiat există 29 de construcții, însumând 7.197 de metri pătrați după cum urmează: Asam SA – 19 construcții cu funcțiuni industriale și conexe activității industriale, cu o suprafață la sol de 4.556  de metri pătrați; Imperia Development SRL – 2 construcții cu funcțiuni industriale și conexe activității industriale, cu o suprafață la sol de 1.125 de metri pătrați; Autoplus Repair SRL – 8 construcții cu funcțiuni industriale și conexe activității industriale, cu o suprafață la sol de 1.516 metri pătrați. Toate cele 29 de clădiri sunt construite în anii 70, au regim de înălțime parter, cu acoperire tip șarpantă, realizate din structuri de rezistență diverse, fiind în stări diferite de deteriorare. Pentru aceste construcții a fost obținută o autorizație pe baza căreia acestea vor fi demolate”, se arată în documentația PUZ.

Proiect major cu locuințe colective și birouri, în zona Aurel Vlaicu, de milioane de euro

Conform PUZ, pe o mare parte din teren vor fi construite 10 blocuri de locuințe colective, cu mai multe tronsoane, cu regimul de înălțime S+D+P+9E. A fost propus un procent de ocupare a terenului de 30 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 3. Totodată, proiectul presupune și edificarea unei clădiri cu funcțiunea de birouri și servicii cu regimul de înălțime S+D+P+12E. Proiectul a primit avizul de oportunitate din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Proiectul va fi inclus pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe ordinare de Consiliu Local. Dacă va primi votul consilierilor, beneficiarul va depune avizele necesare pentru obținerea autorizației de construire. În imediata vecinătate a ternului menționat se află proprietatea afaceristului Liviu Horobeț, patronul Hoffer Impex SRL. Deocamdată, proiectul lui Horobeț se află la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI), dar nu a fost avizat.

Zona Aurel Vlaicu este preferată de dezvoltatorii imobiliari

Nu în ultimul rând, Daniel Adrian Stefiuc, patronul societății High Technology Delivery HTD SRL, a inițiat un PUZ pentru edificarea unui număr de două blocuri de locuințe colective, cu regimul de înălțime 3S+P+10E. Conform documentației, sunt propuși următorii indicatori urbanistici: procent de ocupare a terenului – 35 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 3.85. Cele două imobile ar urma să aibă o suprafață desfășurată construită de 21.175 de metri pătrați. Rezultă un număr estimat de 300 de apartamente.

Proiectul Asam SA, inițiat pe Aurel Vlaicu, a trecut și de etapa de consultare publică organizată de Primăria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *