Proiect important al USLIP Iași! Deschiderea unui Centru de Formare, printr-o colaborare România – Franța – FOTO, VIDEO

08 nov. 2022, 09:25,
BZI.ro, în Eveniment-Social

USLIP Iaşi, prin Centrul de Formare al sindicatului dă startul marți, 08.11.2022 implementării proiectului ,,Skills 4 Future”, nr. 2022-1-RO01-KA210-VET-000084729, cu o durată de 24 luni. Parteneri sunt Camera de Comerț și Meserii Pays de la Loire din Franța și Adservio.

„Ne propunem formarea unui grup de profesori din 10 școli din Franța și România, care vor elabora materiale educaționale pentru a consolida un mediu de învățare activ- participativ.
Profesorii din aceste școli vor colabora în cadrul celor 2 ateliere care vor fi organizate în Franța și în România prin elaborarea unui program de formare “Skills 4 Future”.Acesta și resursele educaționale aferente vor fi postate pe platforma online oferită de compania Adservio.

Proiectul promovează un mediu de învățare deschis, participativ și încurajează colaborarea cu agenții economici în care elevii din cele 10 şcoli pilot fac practică Cursanții vor fi ajutați să dezvolte abilități transferabile necesare pentru locurile de muncă. Această inițiativă reprezintă o oportunitate atât pentru profesori, cât și pentru elevi, care vor fi sprijiniți în procesul de integrare pe piața muncii.

Unul dintre aspectele importante ale proiectului se axează și pe colaborarea dintre școli, mediul economic și furnizorii VET, cum ar fi Centrul De Formare Profesională USLIP, Camera de Comerț și Meserii Pays de la Loire Franța și compania Adservio.Suntem convinși că după 24 de luni vom putea discuta de o reușită a acestui demers”, a transmis prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.

Președintele USLIP Iași, detalii despre proiect

Președintele USLIP Iași a oferit o serie de informații despre proiectul ,,Skills 4 Future”.

„Este vorba despre un proiect iniţiat de către centrul de formare al USLIP Iaşi în colaborare cu camera de artizanat din Loire, Franța. Vom forma 24 de cadre didactice care vor proveni din 10 şcoli partenere, mă refer aici la 5 şcoli din Franţa, 5 şcoli din România. Aceşti formatori vor avea ulterior compentențe antreprenoriale, dar şi digitale.

Cei de la Adservio vor găzdui toate aceste produse pe care le vom realiza pe platforma proprie. Proiectul se va derula în următoarele 24 de luni şi are o valoare de aproximativ 160.000 de euro. Este primul din cele trei pe care noi le vom avea în perioada următoare.

Noi credem că vorbim despre un proiect pragmatic care îşi propune nişte lucruri foarte concrete, orice astfel de aplicaţii care presupun şi un schimb de experienţă între două părţi, şi mă refer aici la partea franceză şi la partea romana, nu poate fi decât unul de bun augur care cu certitudine va avea şi nişte rezultate concrete”, a declarat prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *