Creativitatea și Îndemânarea sunt gazdele de onoare ale Școlii Primare ,,Carol I” Iași, întrucât în această instituție școlară se derulează Proiectul Educațional ,,Popas pe tărâmul fanteziei-Tehnica Quilling”. Activitatea principală a acestui proiect este concursul regional ajuns la ediţia a X-a, ce se va desfășura în data de 4 martie 2022, la unitatea școlară mai sus amintită. Concursul este structurat pe patru niveluri de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial, liceal și pe trei secțiuni:
● I – Mărțișoarede 1 Martie şi de 8 Martie;
● II – Felicitări de 1 Martie şi de 8 Martie;
● III – Colaje de primăvară
Receptivitatea şi curiozitatea copilului, bogăţia imaginaţiei sale, tendinţa să spontană către nou, pasiunea pentru fabulaţie, dorinţa lui de a realiza ceva constructiv, creativ, pot fi ,,alimentate” şi prin tehnica Quilling, de aceea organizatorii concursului își propun să popularizeze această minunată artă pe plan local, dar și în cât mai multe județe ale țării.
Coordonatorul proiectului, profesor pentru învățământul primar Priceputu Maria-Monica, a declarat că ,,toate cele nouă ediții ale concursului au avut un impact pozitiv asupra cadrelor didactice participante și a elevilor din 20 de județe ale țării, care au încântat cu aproximativ 300 de lucrări extraordinare în fiecare an și cred că și activitățile viitoare pe care le vom organiza în cadrul acestui proiect vor surprinde în mod foarte plăcut prin participarea impresionantă a cadrelor didactice și a elevilor din toate colțurile țării și prin calitatea deosebită a lucrărilor create”.
Prof. Cărăușu Claudia, director al Școlii Primare ,,Carol I” Iași a menționat faptul că Proiectul Educațional ,,Popas pe tărâmul fanteziei-Tehnica Quilling” face parte din Oferta județeană a activităților educative – 2022, la Secțiunea C – Proiecte regionale/interjudețene, iar în anul acesta s-au strâns pentru jurizare peste 300 de lucrări.
Este cunoscut fapul că, Școala Primară “Carol I”, reper al performanței învățământului primar ieșean, desfășoară lunar campanii educaționale menite să dezvolte la nivelul Comunității Carol I atitudini de solidaritate, empatie, voluntariat, conștientizare a identității naționale, ca de ex : Campania “Hai să dăm mână cu mână”, coordonator prof. Manolache Mimia, participanți toți profesorii din școală, proiect desfășurat în parteneriat cu școli din Republica Moldova;
Campania “Școala Primară Carol I spune NU bullying-ului și cyberbullying-ului” coordonator prof Andreea Mandia;
Campania “Lectură, leac pentru suflet”, ce a inclus la nivel de școală manifestări prilejuite de Ziua Națională a Lecturii, dar și activități desfășurate în parteneriat cu Asociația Holtis prin care s-au donat Școlii Gimnaziale “Constantin Erbiceanu” din com. Erbiceni 1.150 de cărți, coordonator activitate prof. Rus Mihaela.