Prima pagină » Local » Proiect de zeci de milioane de lei la Aeroportul Iași. Finanțare pentru extinderea platformei
Proiect de zeci de milioane de lei la Aeroportul Iași. Finanțare pentru extinderea platformei

Proiect de zeci de milioane de lei la Aeroportul Iași. Finanțare pentru extinderea platformei

24 dec. 2019, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Aeroportul Internațional Iași a primit aviz pozitiv de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea unui proiect major. Este vorba despre extinderea platformei de parcare a aeronavelor, proiect care ar urma să fie finanțat prin fonduri europene și fonduri proprii. Conducerea Aeroportului Internațional Iași a explicat și în ce constă proiectul.

„Am obținut aprobarea cererii de finanțare pentru extinderea platformei. Suntem programați ca până în data de 10 ianuarie să semnăm contractul de finanțare pentru asta. Este o lucrare care are ca punct maxim 60 de milioane de lei. Din aceștia, costurile eligibile ajung la 50 de milioane de lei, iar noi vom fi finanțați cu 25 de milioane de lei din fonduri europene. Adică 50 la sută din bani pentru proiect îi primim de la Uniunea Europeană. Este un proiect foarte important atât pentru Aeroportul Iași, cât și pentru compania Aerostar. Tot ceea ce înseamnă zona noastră de operațiuni aeriene se va extinde cu aproximativ 45 de mii de metri pătrați de platformă și cale de rulare”, a spus Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Ciricul nu va mai fi poluat

Acesta a explicat și în ce constă proiectul. Cea mai importantă parte ține de mediul înconjurător.

„Este o lucrare amplă, o lucrare care în prima ei fază, pentru a asigura accesul la Aerostar, va trebui să se finalizeze până în luna mai. Ulterior, până în luna septembrie, se va închide tot acest proiect. El mai are o componentă foarte importantă, cea de mediu. Proiectul ne va asigura bazinul de retenție de 1.000 de metri cubi, care va face retenția apelor uzate de la paltformă și de la pistă. Asta ne va face să închidem definitiv discuțiile cu poluarea Ciricului. Ne va ajuta și în creșterea capacității de operare a aeronavelor și a zonei de mentenanță făcute de Aerostar”, a mai spus directorul Aeroportului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *