Prima pagină » Eveniment-Social » Proiect de formare antreprenorială IUS SMART: Se pot obține până la 100.000 de euro

Proiect de formare antreprenorială IUS SMART: Se pot obține până la 100.000 de euro

25 feb. 2022, 16:11,
în Eveniment-Social

Au început înscrierile la cursul „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri!”, din cadrul proiectului de formare antreprenorială IUS SMART. Această oportunitate de dezvoltare pentru studenții UAIC, presupune un curs de formare pentru dezvoltarea ideilor de afaceri, a viitorilor tineri antreprenori. Studenții vizați sunt cei din Nord-Est-ul României.

La începutul lunii februarie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, s-au realizat o serie de evenimente de informare pentru studenți cu privire la proiectul IUS SMART. În cadrul acestor evenimente, studenții au putut afla cum își pot deschide o afacere și să devină antreprenori de succes. Aceste evenimente, au avut ca scop, familiarizarea studenților cu domeniul antreprenoriatului și activitățile din cadrul programului IUS SMART. Proiectul își propune să susțină 21 de afaceri noi, prin monitorizarea acestora, asigurarea sustenabilității și menținerii a 65 locuri de munca nou create, pentru o perioada de 6 luni de la finalizarea finanțării.

afis cu informatii privind proiectul IUS SMART

Până pe 11 martie 2022, studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se pot înscrie la proiectul IUS SMART

Proiect de formare antreprenorială IUS SMART: O șansă uriașă pentru cel puțin 21 de studenți

Până pe 11 martie 2022, studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se pot înscrie la proiectul IUS SMART, „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri!”. În urma înscrierii la acest proiect, studenții își vor dezvolta competențele juridice și antreprenoriale.

Programul de formare, are ca scop dezvoltarea abilităților studenților de a pune în aplicare idei de afaceri și de a se adapta cu ușurință pe piața muncii. Studenții UAIC, au posibilitatea de a obține la finalul cursului de formare un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, proiectul fiind autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). În urma parcurgerii acestui program de formare, primele 21 de planuri de afaceri vor primi o finanțare cuprinsa între 40.000 și 100.000 de euro. Studenții vizați vor putea elabora planurile de afaceri atât individual, cât și în echipă.

Programul de formare este structurat în două părți: o parte teoretică și o parte practică. Partea teoretică se va concentra pe informații cu privire la demararea unei afaceri, iar partea practică se va axa pe diverse aplicații, cu scopul construirii unui plan de afaceri. Cursul se va desfășura în mod online, cu o durată minimă de 40 ore.

imagine cu universitatea Alexandru Ioan Cuza

Pentru programul IUS SMART, au fost alocate 350 de locuri, adresat studenților UAIC

Cine poate aplica la acest curs de formare antreprenorială

Pentru acest curs de formare, au fost alocate 350 de locuri, adresat studenților UAIC. Pentru a putea participa la acest curs, studenții trebuie să fie înmatriculați la studii de licență în anul 2 (pentru specializările cu o durată de 3 ani) sau anul 3 (pentru specializările cu o durată de 4 ani), respectiv la master sau doctorat.

De asemenea, doritorii trebuie să aibă domiciliul sau reședința în regiunea Nord-Est a României (Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui, Bacău sau Neamț). Eligibili pentru înscrierea la cursul de formare sunt și studenții din anii terminali de licență sau studenții reînmatriculați.

studenti in amfiteatru

Studenții trebuie să aibă domiciliul sau reședința în regiunea Nord-Est a României pentru a se putea înscrie la programul IUS SMART

Studenții doritori, se pot înscrie online, pe platforma proiectului la adresa www.ius-smart.uaic.ro, prin e-mail (inscrieri-ius-smart@uaic.ro) sau în format fizic, la sediul Biroului Proiecte de Dezvoltare al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în intervalul orar 8:00 – 16:00. De asemenea, studenții au posibilitatea de a transmite documentele pentru înscriere prin poștă sau curierat.

Mai multe informații cu privire la proiectul de formare antreprenorială IUS SMART sunt disponibile și pe site-ul www.ius-smart.uaic.ro, unde se regăsesc condițiile de eligibilitate, conținutul dosarului de candidatură și criteriile de selecție a grupului țintă.

ilustratie cu o carte deschisa, iar deasupra sa se afla un oras si grafice, deasupra carora se afla o mana ce tine un pix

Proiectul IUS SMART își propune să susțină 21 de afaceri noi

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024