Prima pagină » National » Proiect controversat propus de guvernul din Italia! Vrea să trimită în România urșii violenți care atacă turiști
Proiect controversat propus de guvernul din Italia! Vrea să trimită în România urșii violenți care atacă turiști

Proiect controversat propus de guvernul din Italia! Vrea să trimită în România urșii violenți care atacă turiști

23 iul. 2024, 13:40, 2 ,
BZI.ro, în National

Italia intenționează să trimită în România urșii agresivi care atacă turiștii. Propunerea a apărut după un incident violent în care un urs a atacat un turist. Activiștii pentru drepturile animalelor au reușit să obțină în instanță suspendarea unui ordin emis de președintele provinciei italiene Trento, care prevedea împușcarea unui urs responsabil de atacul asupra unui turist într-o pădure, relatează Agerpres, citând agenția EFE.

„Se va pronunța adoptarea celor mai adecvate măsuri pentru capturarea și eventuală captivitate a ursului identificat drept Kj1,” a decis Tribunalul Administrativ Regional din Trento, care a acceptat cererile înaintate de mai multe organizații de protecție a animalelor împotriva ordinului de ucidere a ursului.

Președintele regional al provinciei, Maurizio Fugatti, emisese acest ordin duminică, pe baza dovezilor că ursul „Kj1” este responsabil pentru atacul asupra turistului, și a dispus împușcarea acestuia, fiind a doua astfel de decizie în zece zile de controverse.

Organizațiile de protecție a animalelor au propus transferul ursului în România

Avocata grupului „Onlus” pentru protecția animalelor, Francesca Patanella, a afirmat că România este pregătită să primească ursul și a calificat ordinul de împușcare drept „inutil,” considerând că transferul reprezintă o alternativă viabilă, astfel că uciderea ursului ar fi un act nenecesar și ar putea fi considerat un delict.

Entitatea Națională pentru Protecția Animalelor (ENPA) din Italia a exprimat îngrijorarea că ursul „Kj1” ar putea fi ucis de braconieri, cum s-a întâmplat cu alți doi urși pentru care Maurizio Fugatti a emis ordine de împușcare.

Atacul ursului a avut loc pe 16 iulie, victima fiind un turist care se plimba singur printr-o pădure, suferind răni la mâini și picioare.

Președintele regional a emis un prim ordin de împușcare a ursului, dar acesta a fost suspendat preventiv de justiție, argumentând că nu exista „o evaluare definitivă a trasabilității reale a atacului ursului.”

Acesta nu este primul incident de acest fel care stârnește controverse în Italia. De exemplu, în septembrie anul trecut, uciderea unei ursoaice brune aflate în pericol de extincție a provocat un val de proteste și amenințări la adresa bărbatului care a împușcat animalul, necesitând protecția poliției.

Ultimul atac de urs asupra unui om în România a avut loc pe 22 iulie 2024

Un bărbat a fost rănit luni, 22 iulie, după ce a fost atacat de urs în județul Bistrița-Năsăud.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD intervine pentru acordarea primului ajutor unui bărbat atacat de urs în extravilanul localității Sântioana,” a transmis luni ISU Bistrița-Năsăud.

Comentarii
  • ursii la noi trebuie impuscati si otraviti, totul are o limita

    SA VA PUNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DRACU SA FIM GROAPA DE GUNOI A URSILOR ALTOR TARI, TOATE TARILE EUROPEI SA- SI ARUNCE URSII LA NOI CAND LA NOI AVEM 50.000 URSI, impuscatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii , otravitiiiiiiiiiiiiiiiiiiii toti ursii din Romania. De asta presa italiana a emis avertismente ca turistii sa ocoleasca Romania, ca este pericol f mare , imaginele fetei ucise de urs fiind transmisa de mai multe ori pe canalele tv italiene, ca avem 50.000 ursi , ca suntem pe locul 3 in lume la numarul de ursi, toate astea au fost spuse in presa italiana Ursii din Romania nu-i cumpara nimeni iar noi sa primim ca tara groapa de gunoi jivinele altor tari . Sa-i impuste fiecare tara ca Slovacia care din 1400 , a impuscat 700 si alte tari la fel , tari care vor sa-si mareasca PIB-ul din turism. Romania nu are nevoie sa-si mareasca PIB-ul din turism ca o ducem bine suntem singura tara din EURUROPA CU 52 % DATORIE EXTERNA

  • sa ne trimita si citiva elefanti, niste tigrii ,niste lupi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024