Proiect admirabil, la Iași! Sprijin oferit copiilor talentați din mediul rural care sunt vulnerabili din punct de vedere social, o inițiativă a Liceului Teoretic de Informatică

Proiect admirabil, la Iași! Sprijin oferit copiilor talentați din mediul rural care sunt vulnerabili din punct de vedere social, o inițiativă a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”

30 dec. 2021, 02:00
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, din Iași, a inițiat proiectul „Interconectați pentru viitorul tău”. Acesta are drept scop principiul că „fiecare elev din mediul rural are dreptul la același nivel de educație”. Proiectul își propune să le ofere sprijin copiilor talentați de la țară care sunt vulnerabili din punct de vedere social. Grupul-țintă este reprezentat de 93 de elevi din mediul rural, câte un elev din fiecare Unitate Administrativă Teritorială (UAT) din județul Iași

Proiectul „Interconectați pentru viitorul tău” a fost inițiat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, din Iași!

„Educația fiecărui copil este importantă. Fiecare elev din mediul rural are dreptul la același nivel de educație. Ne propunem să le oferim sprijin copiilor talentați din mediul rural care sunt vulnerabili din punct de vedere social. Grupul-țintă este reprezentat de 93 de elevi din mediul rural, câte un elev din fiecare Unitate Administrativă Teritorială (UAT) din județul Iași”, arată prof.dr. Adina Romanescu, directorul liceului.

Parteneri externi sunt: Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, Consiliul Județean Iași (CJI), iar partener intern – Asociația Absolventul LI. În final, 15 elevi vor fi selectați. Înscrierea în vederea constituirii grupului-țintă A și a participării la selecție va avea loc în perioada 10 – 21 ianuarie 2022. Condiții de înscriere: rezultate școlare foarte bune la Limba română și Matematică obținute în clasele I – III, respectiv apartenența la familii aflate în situații vulnerabile.

Fiecare UAT din județul Iași va putea propune un elev din clasa a IV-a cu rezultate foarte bune la învățătură

Fiecare UAT din județul Iași va putea propune un elev din clasa a IV-a cu rezultate foarte bune la învățătură, dar care provine dintr-un mediu social vulnerabil. Afișarea listei elevilor înscriși – 24 ianuarie 2022. Aceștia vor avea parte de activitatea „Împreună prin Iași” (tur virtual al unor muzee reprezentative și al Liceului Teoretic de Informatică, inclusiv a atelierelor de robotică CyLiis, discuție online între elevii înscriși și Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul „Grigore Moisil” Iași), moderată de inspectorul școlar general al ISJ Iași.

Activitățile menționate au atât rolul de a asigura condițiile necesare derulării în cele mai bune condiții a proiectului, cât și sarcina de a motiva elevii înscriși să se implice activ, să fie cât mai determinați pentru a fi selectați. De asemenea, este inclusă și derularea unui program online de pregătire la Limba română și Matematică.

Asigurarea condițiilor de sprijin pentru elevii admiși – bursă oferită de Consiliul Județean Iași fiecărui elev

Printre facilitățile acordate se regăsesc asigurarea condițiilor de sprijin pentru elevii admiși – bursă oferită de Consiliul Județean Iași fiecărui elev, contravaloarea cazării în caminul școlii și a mesei la cantină. Elevi selectați vor participa la activitățile din cadrul Centrului de pregătire LIIS STEM JUNIOR. Totul – pentru continuarea sprijinirii dezvoltării elevilor admiși la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, pe toată durata gimnaziului, atât prin oferirea unor activități de pregătire suplimentară la disciplinele solicitate de aceștia, cât și prin asigurarea suportului emoțional corespunzător în vederea integrării în mediul școlar și adaptării la cerințele educaționale.

Asociația Absolventul LI contribuie cu decontarea programelor de dezvoltare personală, cursuri de limbi străine, achiziționare de resurse-suport pentru învățare. Se are în vedere identificarea mentorilor de viață și carieră, absolvenți ai liceului oferind suport în dezvoltarea personală a elevilor, eventual sprijin financiar în aplicarea sugestiilor de învățare oferite de mentorii pentru educație. În fiecare an școlar, în perioada studiilor gimnaziale (clasele V – VIII) va fi o etapă de identificare a mentorilor în luna septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *