Universitatea de Științele Vieții din Iași, implicată într-un proiect care promovează soluțiile de inovare rurală! Proiectul „Centre de expertiză și de formare rurale bazate pe cunoaștere, îmbunătățirea ecosistemelor și pe cunoștințe” – Ruralities oferă un cadru de expertiză și de învățare bazat pe îmbunătățirea ecosistemelor și pe acțiunile climatice, incluzând parteneri internaționali din Uniunea Europeană, din țări europene non-UE și din țări africane
Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași propune sisteme socio-ecologice rurale ce ar putea fi puse în practică pe continentul African. Instituția este implicată într-un proiect de amploare care promovează soluțiile de inovare rurală din țările dezvoltate care pot fi puse în practică în Africa. Proiectul „Centre de expertiză și de formare rurale bazate pe cunoaștere, îmbunătățirea ecosistemelor și pe cunoștințe” – Ruralities oferă un cadru de expertiză și de învățare bazat pe îmbunătățirea ecosistemelor și pe acțiunile climatice, incluzând parteneri internaționali din Uniunea Europeană (UE), din țări europene non-UE și din țări africane.
Universitatea de Științele Vieții din Iași, implicată într-un proiect care promovează soluțiile de inovare rurală din Africa
La sfârșitul săptămânii trecute, asist. univ. dr. Oana Coca și drd. Alexandru Tudoran din cadrul Departamentului de Agroeconomie al Facultății de Agricultură, împreună cu reprezentanți ai organizației ieșene, Rural Development Research Platform (RDRP), au participat la prima întâlnire de lucru în cadrul proiectului Ruralities, organizată la Bratislava, în format hibrid, on-site și online.
„Ruralities are ca scop identificarea sistemelor socio-ecologice rurale simplificate care promovează soluții de inovare rurală, creând, în același timp, «hub-urile Ruralities», respectiv multipuncte inovatoare de expertiză și formare în domeniul inovației rurale. Se propune conceptualizarea, dezvoltarea și punerea în practică pe continentul african a șase sisteme socio-ecologice rurale simplificate din România, Italia, Regatul Unit, Slovenia și Spania”, a declarat asist. univ. dr. Oana Coca.
Proiect european finanțat prin programul Horizon, realizat de către un consorțiu internațional format din 52 de parteneri
Ruralities este un proiect european finanțat prin programul Horizon, realizat de către un consorțiu internațional format din 52 de parteneri, în care România este reprezentată de USV Iași, Asociația RDRP, compania Yxs Avalana și GAL Siret Moldova. Proiectul se derulează pe o durată de 60 de luni, octombrie 2022 – octombrie 2027. Așadar, Universitatea de Științele Vieții se implică, prin specialiști și absolvenți, în dezvoltarea și promovarea de noi tehnici în agricultură. Instituția ieșeană este recunoscută, inclusiv prin acest proiect, la nivel internațional pentru calitatea și valoarea pregătirii profesionale și științifice a întregii comunități academice.
Concret, Universitatea de Științele Vieții din Iași, implicată într-un proiect care promovează soluțiile de inovare rurală din Africa.
oamenii pleaca din Romania pentru ca nu au locuri de munca, unele zone sunt foarte subdezvoltate iar oamenii traiesc la limita subsistentei si voi dezvoltati proiecte in Africa? e o gluma?
Pentru USV si doar pentru USV este ceva serios, vor ridica nivelul de trai din Africa! Pentru cei normali la cap, desigur ca e o gluma si puteti râde cu lacrimi in continuare. USV si-a indreptat fortele spre Africa, leaganul omenirii pentru ca in curand acolo vor preda.
Când trece pe drum o persoană, ea lasă în urmă o dâră, o amprentă proprie de miros, pe care un cunoscător cu nasul fin o poate interpreta ca definitorie pentru persoana respectivă. Când o instituție trece prin spațiul public, și ea, biata, lasă niște urme similare. După o (i)evaluare sumară, amprenta asta olfactivă… pute. Ceva șui, neterminat, neisprăvit. Cam… marțian, ori poate lunatic. Nu-i problemă. După ce rezolvă problemele fundamentale ale Africii, poate s-apucă de civilizat și (i)luminat pe mult-prea-răpănoșii agricultori români. Oricum, speranța moare ultima.