Prima pagină » Economic Local » Programul social al Salubris SA continuă să aducă ajutor oamenilor nevoiași prin colectarea și distribuția de haine – FOTO

Programul social al Salubris SA continuă să aducă ajutor oamenilor nevoiași prin colectarea și distribuția de haine – FOTO

15 mai 2023, 02:00,
Andrei ROTARU în Economic Local

În urmă cu doi ani, Salubris SA, compania de salubritate din municipiul Iași, a demarat un program social amplu, având ca scop colectarea de haine pentru oamenii nevoiași din oraș. Valoarea contractului a fost de aproape 855.000 de euro. Începând cu implementarea primelor containere de colectare a hainelor, inițiativa a prins avânt și a reușit să aducă un sprijin semnificativ comunității locale. Astfel, programul social al Salubris SA continuă să aducă ajutor oamenilor nevoiași prin colectarea și distribuția de haine.

La momentul actual, în municipiul Iași există 10 containere de colectare a hainelor uzate, amplasate lângă Centrele de Cartier și în alte locuri strategice. Acestea reprezintă puncte de colectare accesibile pentru locuitorii orașului, facilitând donarea hainelor de care nu mai au nevoie către persoanele defavorizate. Costul unui container a fost de 4800 lei/buc, fără TVA.

Programul social al Salubris SA continuă să aducă ajutor oamenilor nevoiași prin colectarea și distribuția de haine

program social Salubris (1)

La momentul actual, în Municipiul Iași există 10 containere de colectare a hainelor uzate amplasate lângă Centrele de Cartier și în alte locuri strategice

Parteneriatele dezvoltate de Salubris în cadrul acestui program sunt esențiale pentru buna desfășurare a activităților. Hainele colectate sunt direcționate către Direcția de Asistență Socială Iași (DAS) și Asociația „Armata Salvării din România”, organizații cu experiență în distribuirea resurselor către cei aflați în nevoie. Prin intermediul acestor parteneriate, hainele ajung la persoanele care au nevoie de ele, contribuind la ameliorarea condițiilor de trai.

Eforturile de colectare a hainelor sunt susținute de mașinile speciale ale Salubris, care parcurg trasee regulate de două ori pe săptămână, pentru a prelua donațiile din containerele amplasate în diverse zone ale orașului. Acest aspect demonstrează angajamentul continuu al companiei de a asigura colectarea eficientă și promptă a hainelor donate de către comunitate.

„Sunt 10 astfel de amplasamente pe raza municipiului Iași. Aceste containere se află în Nicolina 1, Nicolina 2, Bucium, Tătărași, Alexandru cel Bun, Străpungerii Silvestru, Păcurari, Tg. Cucu. Hainele care ajung în aceste containere se colectează de 2 ori pe săptămână, iar mai apoi ajung la Direcția de Asistență Socială Iași (DAS) și Asociația «Armata Salvării din România». Acolo se spală, se igienizează și se dau mai departe la nevoiași”, declară Cătălin Neculau, directorul Salubris SA.

Directorul Salubris SA, Cătălin Neculau, subliniază că programul de colectare a hainelor, implementat de companie, a adus donații de haine de calitate superioară. El afirmă că hainele primite prin intermediul acestui program sunt într-o stare excelentă și nu prezintă semne de deteriorare sau rupere.

„Personal, am donat haine de mai multe ori și am observat că cetățenii donează destul de mult. Hainele care ajung la centrele de colectare sunt foarte bune și pot fi îmbrăcate de persoanele nevoiașe”, mai susține directorul Salubris SA.

Unele puncte de colectare au fost prădate de hoți

program social Salubris (2)

Mai multe persoane au năvălit printre hainele donate de ieșeni. Aceștia au probat iar mai apoi au furat mai multe haine

Mai multe puncte de colectare au fost prădate de hoți în văzul tuturor. Imagini surprinse de trecători arată că anul trecut la punctul de colectare a hainelor donate din Tg. Cucu a fost agitație mare. Mai multe persoane au năvălit printre hainele donate de ieșeni. Aceștia au probat, iar mai apoi au furat hainele.

Și la punctul de colectare din Alexandru cel Bun, mai mulți copii au fost introduși de părinții lor în containerele metalice pentru a scoate hainele. Acestea au fost mai întâi probate, iar o parte au fost luate abuziv.

În concluzie, în ciuda unor incidente neplăcute, programul social al Salubris SA continuă să aducă ajutor oamenilor nevoiași prin colectarea și distribuția de haine și rămâne un instrument valoros pentru sprijinirea persoanelor nevoiașe, dar și pentru îmbunătățirea calității vieții lor. Cu sprijinul comunității și prin colaborarea strânsă cu partenerii implicați este posibilă continuarea acestui program important, pentru a oferi sprijin și speranță celor aflați în nevoie.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024