Prima pagină » Local » Programul „Prioritate la Identitate“ revine. Stație mobilă pentru ieșenii din zonele rurale
Programul „Prioritate la Identitate“ revine. Stație mobilă pentru ieșenii din zonele rurale

Programul „Prioritate la Identitate“ revine. Stație mobilă pentru ieșenii din zonele rurale

13 sept. 2022, 02:05,
Adnana Gafton, în Local

Programul „Prioritate la Identitate“ revine în comunele din județul Iași. Începând cu septembrie 2022, locuitorii din unlee comune ieșene pot depune documentele necesare pentru obținerea cărții de identitate direct din stația mobilă ce se află în comuna lor. Primele opriri ale stației mobile sunt în comunele Ungheni și Țuțora în data de 15 septembrie 2022. Lista documentelor necesare pentru obținerea cărții de identitate este aceeași ca cea de sediul Evidenței Populației

În perioada septembrie-octombrie 2022, salariații din cadrul Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iași, reîncep programul „Prioritate la Identitate“. Acesta se desfășoară în 7 etape, în zile diferite, pe parcursul celor două luni de toamnă. Din program fac parte 14 comune din județul Iași. Se urmărește fluidizarea numărului de cereri din cadrul Serviciului de Evidență a Populației Iași. Prin intermediul stației mobile se urmărește punerea în legalitate, pe cale de evidență, a persoanelor din comunele incluse în program. Astfel, persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să se deplaseze în Municipiul Iași pentru obținerea actului de identitate, întrucât și eliberarea acestuia se face tot în comuna de domiciliu.

Programul „ Prioritate la Identitate“ începe pe 15 septembie 2022

Se reiau acțiunile pentru eliberarea actelor de identitate la stația mobilă DLEP Iași. Locuitorii din 14 comune ale județului Iași pot depune documentele pentru eliberarea cărții de identitate direct de la ei din comună. Acțiunile au ca scop eficientizarea activității de la sediul DLEP Iali.

Începând cu 15 septembrie 2022, echipele DLEP Iași vor fi prezente în comuna Ungheni începând cu ora 09.30 și în comuna Țuțora începând cu ora 12:00.

În data de 22 septembrie 2022, programul „Prioritate la Identitate“ ajunge în comuna Golăești, la ora 09:30, și în Tomești, începând cu ora 12:30. Etapa nr. III a programului se defășoară pe 06 noiembrie 2022, stația mobilă urmând să ajungă în comuna Trifești, la ora 09:30, și în comuna Bivolari, la ora 12:00.

În data de 13 noiembrie 2022, locuitorii comunei Victoria își pot depune actele pentru eliberarea cărții de identitate începând cu ora 09:30, iar în comuna Popricani, de la ora 12:00.

Stația mobilă ajunge și în comuna Probota, în data de 20 noiembrie 2022, de la ora 09:30, iar de la ora 12:00, se va afla în comuna Țigănași.

Ultima etapă a programului „Prioritate la Identitate“ va avea loc în data de 27 noiembrie 2022. Stația mobilă va fi în comuna Movileni la ora 09:30 și în comuna Lețcani de la ora 12:00.

Cine sunt cei ce pot accesa serviciile stației mobile a DLEP Iași

Campania se adresează persoanelor din zonele rurale din județul Iași. Lucrătorii din cadrul Serviciului de Evidență a Persoanelor se vor deplasa cu stația mobilă în comunele arondate pentru a pune în legalitate, locuitorii din aceste comune.

Programul se adresează persoanelor care au actul de identitate expirat sau urmează să expire în următoarele 6 luni. Toți cei ce au împlinit 14 ani și nu au încă act de identitate, pentru toți cei ce și-au schimbat domiciliul sau numărul la casă, dar și pentru cei ce au actul de identitate furat, deteriorat sau pierdut.

Cei ce au buletine de tip vechi și doresc înlocuirea acestuia cu carte de identitate se pot prezenta la stația mobilă DLEP Iași. Tot aici pot veni cei ce s-au căsătorit, au divorțat sau și-au schimbat numele și nu au schimbat înca actul de identitate.

Documentele necesare pentru eliberarea cărții de identitate sunt: certificatul de naștere al solicitantului, dovada proprietății, contravaloarea cărții de identitate în valoare de 7 lei, iar dacă este cazul certificatul de căsătorie, certificatul de naștere al copiilor sub 14 ani sau sentința de divorț definitivă.

În luna martie 2022, cererile la Evidența Populației au crescut cu 40%. Potrivit reprezentaților DLEP Iași, în martie, cererile pentru eliberarea cărții de identitate au ajuns să doboare toate recordurile din ultimii 10 ani. Demararea programului „Prioritate la Identitate“ simplifică procesul de dobândire a documentului de identitate și eficientizează activitatea serviciului de Evidență a Populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *