Prima pagină » Local » Programul „Masă caldă”, în unitățile de învățământ ieșene. Directorul Școlii Gimnaziale Ciortești: „Există posibilitatea ca pentru o parte dintre copii să fie singura mâncare consistentă!”

Programul „Masă caldă”, în unitățile de învățământ ieșene. Directorul Școlii Gimnaziale Ciortești: „Există posibilitatea ca pentru o parte dintre copii să fie singura mâncare consistentă!”

02 dec. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie în Local

A fost foarte așteptat programul „Masă caldă” în unitățile de învățământ ieșene, iar elevii de la Școala Gimnazială Ciortești se pot bucura în fiecare zi de o alimentație consistentă și caldă. Copiii de la Școala Gimnazială Mironeasa primesc zilnic câte un sendviș, ceea ce îi încântă foarte mult. Mai multe școli din Iași urmează să beneficieze de acest program, în care alimentația este una sănătoasă pentru cei mici

Programul „Masă caldă” este unul dintre cele mai bune programe ce au fost implementate în ultimii doi ani în România. În anul 2022 s-a aplicat un proiect care include 450 de unități de învățământ ce vor beneficia de acest program, din cele peste 17.000 de școli, la nivel național. Programul este finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Educației. Selecția s-a făcut luându-se în calcul zonele cele mai defavorizate. În județul Iași există mai multe școli care au început deja programul „Masă caldă”, iar copiii sunt foarte încântați.

copii care stau la masa si mananca

Programul „Masă caldă” este unul dintre cele mai bune programe ce a fost implementat în ultimii doi ani în România

Programul „Masă caldă”, în unitățile de învățământ ieșene, bine primit de elevi

copii ce mananca

Copiii de la Școala Gimnazială Ciortești, Iași au început să primească o masă caldă în fiecare zi, de luni până vineri, de luni, 21 noiembrie 2022

Copiii de la Școala Gimnazială Ciortești au început să primească o masă caldă în fiecare zi, de luni până vineri. Prima zi în care au primit o astfel de masă a fost 21 noiembrie 2022. Copiii sunt foarte încântați de meniul pe care îl primesc zilnic, mai ales că acesta este diferit.

„Programul «Masă caldă» a început săptămâna trecută, luni, 21 noiembrie 2022. Meniul este schimbat zilnic. Ca să vă dau un exemplu, în una dintre zile, copiii au mâncat cartofi natur cu piept de pui la grătar și salată de sfeclă roșie. În fiecare zi, masa este caldă. La ora 8:00 dăm prezența, astfel încât, la ora 11:00, toți copiii servesc masa, atât învățământul preșcolar, cât și învățământul școlar”, declară directorul Școlii Gimnaziale Ciortești, Dorel Constantin Popa.

Până acum o săptămână, copiii nu au beneficiat de acest program. Nu au avut programul „Laptele și cornul” pentru că în Iași nu este derulat nici până în prezent. Programul a fost unul foarte așteptat de copiii Școlii Gimnaziale Ciortești, Iași.

„Acest program este unul extraordinar de bine primit de către copii și mult așteptat. Copiii se bucură foarte mult. Există posibilitatea ca pentru o parte dintre ei să fie singura masă consistentă dintr-o zi, singura masă sănătoasă dintr-o zi”, adaugă Dorel Constantin Popa.

copii ce stau in banci si iau masa

Copiii sunt foarte încântați de meniul pe care îl primesc zilnic, mai ales că acesta este diferit

Alte școli din Iași ce sunt incluse în acest program

copii ce stau la masa si mananca

Părogramul „Masa caldă” în unități de învățământ ieșene a fost foarte așteptat de elevii Școlii Gimnaziale Ciortești, dar și de elevii Școlii Gimnaziale Mironeasa

Elevii Școlii Gimnaziale Mironeasa beneficiază și ei de programul „Masă caldă”. Aceștia au optat pentru pachetul alimentar ce poate conține produse de panificație din făină integrală, produse din carne și/sau brânzeturi și legume (roșii, castraveți, salată sau alte produse similare).

„Noi facem parte din programul «Masă caldă». Am optat pentru un suport alimentar de tip sendviș . Copiii sunt foarte încântați de pachetul pe care îl primesc zilnic”, afirmă directorul Școlii Gimnaziale Mironeasa, Florentina Ionescu.

Ramona Gontariu, directorul Școlii Gimnaziale Poieni, comuna ieșeană Schitu Duca, spune că urmează să se implementeze programul „Masă caldă” și la această școală.

Alte școli din judeţul Iaşi care sunt incluse în programul „Masă caldă” sunt Școala Profesională Dagâța, Școala Gimnazială „Ion Neculce” Iaşi, Liceul Teoretic „Victor Mihăilescu Craiu” Belceşti, Școala Gimnazială Șcheia, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, Școala Gimnazială Ciorteşti, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi, Școala Gimnazială Crucea, Școala Gimnazială „Ioanid Romanescu” Voineşti, Școala Gimnazială nr. 1 Domnița, Școala Gimnazială „Petru Rareş” Hârlău, Școala Gimnazială Moțca și Școala Gimnazială Grajduri.

Programul „Masă caldă” în unitățile de învățământ ieșene a fost foarte așteptat de elevii Școlii Gimnaziale Ciortești, dar și de elevii Școlii Gimnaziale Mironeasa. Fiecare dintre elevi trebuie să aibă acces la o alimentație sănătoasă și consistentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *