Prima pagină » Local » Programul manifestărilor de Ziua Unirii Principatelor Române. Hora Unirii din centrul oraşului a fost anulată
Programul manifestărilor de Ziua Unirii Principatelor Române. Hora Unirii din centrul oraşului a fost anulată

Programul manifestărilor de Ziua Unirii Principatelor Române. Hora Unirii din centrul oraşului a fost anulată

20 ian. 2022, 09:20,
BZI.ro, în Local

Luni, 24 ianuarie 2022, este sărbătorita Ziua Unirii Principatelor Romane. Astfel, în municipiul Iaşi nu vor avea loc anul acesta manifestări din cauza numărului pandemiei Covid-19. Având în vedere faptul că Iaşul a înregistrat o rată de 4 cazuri la mia de locuitori hora unirii din centrul oraşului a fost anulată.

„Evoluția pandemiei de COVID-19 și-a pus amprentă și pe programul evenimentelor organizate pe 24 ianuarie și dedicate aniversării Zilei Unirii Principatelor Române.
Acestea se vor desfășura într-un cadru restrâns, la obiective cu relevanță pentru actul Unirii din 24 ianuarie 1859, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.
Loc: Mănăstirea „Trei Ierarhi” (bd. Ştefan cel Mare nr. 28)
ora 10.00
– Te Deum;
– depunere de jerbe şi coroane de flori la mormântul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aflat în interiorul mănăstirii.
Loc: Muzeul Municipal „Regina Maria” (str. Zmeu nr. 3)
ora 11.30 – vernisajul expoziţiei „Alexandru Ioan Cuza – domnul epocii sale”.
Loc: Palatul Roznovanu – sediul Primăriei Iaşi (bd. Ştefan cel Mare nr. 11)
ora 14.00 – Vernisajul expoziției ,,Iașul între cerințe și realizări 1848 – 1893”, lansarea albumului omonim și lansarea celui de al treilea număr al publicației Ioan Neculce – Buletinul Muzeului Municipal ,,Regina Maria” Iași.
Loc: Muzeul de Istorie Naturală (bd. Independenţei nr. 16)
ora 16.30 – expoziţia „Societatea de Medici Naturalişti din Iaşi – prima academie naţională în spirit european”, au transmis reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi.

2.000 de ieşeni, prezenţi în Piaţa Unirii la aniversarea Unirii Principatelor Române anul trecut

La statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii, pe 24 ianuarie 2021, circa 2.000 de persoane au fost prezente pentru a participa la manifestările organizate pentru a aniversa Unirea Principatelor Romane.

An de an au fost prezenţi politicieni locali, persoane din administraţie, dar şi politicieni din Bucureşti.

Petru Movilă le-a cerut politicienilor să nu mai mintă ieșenii în fiecare an

Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, a arătat că Ziua Unirii Principatelor de la Iași a ajuns o zi în care toți politicienii nu fac altceva decât să arunce cu minciuni electorale.

„S-a văzut clar și anul acesta, unul fără ciclu electoral, că liderii partidelor politice nu au venit la Iași. Pentru ei, Iașul și Moldova reprezintă doar un bazin de voturi. Dacă vedem declarațiile președintelui României și a premierilor din ultimii 6 ani despre proiectele Iașului, rezultatul e zero. Politicienii să vină la Iași cu contractele la autostradă, la spitalul regional, la Filarmonică etc. și atunci pot urca pe scenă. Altfel nu au ce căuta la Iași. Eu am fost în Piața Unirii din 1978 și până în prezent și am văzut tot felul de oameni pe scenă. Iașul nu mai trebuie uitat, iar toți cei care vin aici doar să promită marea cu sarea, ar face bine să rămână la ei. Din păcate, s-a ajuns la huiduieli, la agresiunea asupra factorilor decidenți, ceea ce nu face cinste nimărui”, a spus Petru Movilă, în urmă cu un an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *