Prima pagină » Eveniment-Social » Programul Festivalului Străzii Lăpușneanu 2021, ediţia a III-a, în perioada 17-19 septembrie – FOTO, LIVE VIDEO

Programul Festivalului Străzii Lăpușneanu 2021, ediţia a III-a, în perioada 17-19 septembrie – FOTO, LIVE VIDEO

16 sept. 2021, 08:57,
în Eveniment-Social

Astăzi, 16 septembrie 2021, începând cu ora 11:00, va fi organizată o conferința de presă organizată la Galeriile Anticariat „Dumitru I. Grumăzescu” Iași.

Conferința de presă va avea ca subiect programul Festivalului Străzii Lăpușneanu, ediția a III-a, desfășurat în perioada 17-19 septembrie 2021, proiect organizat de Ateneul Național din Iași, în parteneriat cu rezidenți ai străzii Lăpușneanu, instituții și agenți economici care activează în zonă.

Festivalul Străzii Lăpușneanu 2020 a avut un real succes

Weekendul 18-20 septembrie 2020 a fost cuprins de sărbătoare pe strada Lăpușneanu, vechea Uliță Sârbească, din centrul Iașului. Ateneul Național din Iași alături de Complexul Muzeul Național „Moldova”, Muzeul Unirii, Casa de Cultură a Studenților Iași, „Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, precum și de alți parteneri rezidenți ai străzii, au organizat cea de-a II-a ediție a Festivalului Străzii Lăpușneanu, în urmă cu un an.
În cele 3 zile ale festivalului, au fost prezentate publicului 14 evenimente cultural-artistice, cuprinzând spectacole de teatru pentru copii sau adulți, concerte, recitaluri, demonstrații de dans și spectacole de improvizație.

Față de ediția inaugurală din 2019, ediția a doua a Festivalului Străzii Lăpușneanu a avut un caracter restrâns, pentru a face posibilă respectarea tuturor normelor de siguranță sanitară, atât pentru public, cât și pentru artiștii prezenți în festival.

„Anul acesta (n.r. 2020), cea de-a doua ediţie a festivalului a fost foarte aproape de a fi amânată, dar între o amânare şi o ediţie mai restrânsă, în care se respectă în primul rând această siguranţă impusă de către pandemie, am ales a doua variantă şi nu pot decât să le mulţumesc gazdelor noastre, Muzeul Unirii şi Complexului Muzeal Naţional Moldova şi datorită partenerilor noştri care au înţeles ca în fiecare an care au înţeles că acesta nu este un proiect al Ateneului, ci un proiect al comunităţii, care doreşte să reînvie şi mai mult această stradă de epocă şi poate una dintre puţinele străzi care aminteşte de Iaşul de altădată”, a declarat la acel moment managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 decembrie 2024
16 decembrie 2024