Prima pagină » Sanatate » Programul farmaciilor non-stop din Iași 2021. Lista unităților deschise de Paște
Programul farmaciilor non-stop din Iași 2021. Lista unităților deschise de Paște

Programul farmaciilor non-stop din Iași 2021. Lista unităților deschise de Paște

06 apr. 2021, 13:25,
în Sanatate

În periada sărbătorilor pascale, situațiile nefericite care apar după masa festivă sunt deja o obișnuință printre români. Excesele sunt agreate în special pentru că știm că oricând putem găsi la farmacie medicamente care să ne ajute în problema absorbției lente, a digestiei dificile sau a balonării.

Citiți în continuare următorul articol și aflați programul farmaciilor non-stop pe raza municipiului Iași. Tot aici găsiți și câteva informații despre platforma pe care puteți găsi lista spitalelor de gardă din perioada sărbătorilor pascale.

Deși este destul de dificil și în situația în care ne aflăm, privind pandemia, să găsim la orice oră farmacii deschise, nu mai punem problema de locuri în sălile de așteptare din spitale, problema și mai mare va fi în perioada sărbătorilor de paște care vor începe cu ziua de 2 mai. Fie că mâncați prea multe feluri de mâncăruri tradiționale la masa festivă și aveți nevoie de pastile, ori urmați un anume tratament și nu ați luat în calcul faptul că farmaciile vor fi închise în perioada sărbătorilor, este bine să citiți următoarele informații.

La ce farmacii putem apela la orice oră. Lista farmaciilor deschise non-stop

Ropharma, farmacie cu program nonstop. O găsiți pe Piața Unirii nr. 3. Nr.tel:0232 220 549.

Rosmarin, farmacie cu program nonstop. O găsiți pe Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 44.

Tel: 0232 263 365.

Farmacia DONA , tot în regim non-stop. O găsiți pe Str Vasile Lupu nr. 82A. Telefon: 0372-407.092.

Românii sunt fruntași în clasamentul mortalității cauzate de bolile cardivasculare

Printre români, cele mai frecvente afecțiuni sunt cele de tip cardiovascular. Din nefericire, la acest capitol ocupăm un loc fruntaș în capul clasamentului care vizează mortalitatea la nivel mondial. Astfel, procentul vizat la această categorie de români care sfârșesc răpuși de boli cardiovasculare este de 60%. Printre cele mai întâlnite boli se numără infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială sau obezitatea. Persoanele care știu că suferă de acest tip de afecțiuni ar trebui supravegheați periodic de un cadru medical, de obicei se află sub tutela medicului de familie, iar dacă depășesc vârsta de 40 de ani, recomandate sunt evaluările generale ale factorilor de risc cardiovascular.

Ce spitale sunt de gardă, în Iași, în perioada sărbătorilor

Spitalele au, de asemenea, un program de funcționare schimbat în perioada sărbătorilor religioase precum Crăciunul sau Paștele. Lista acestora poate fi verficată pe platforma oficială a Direcției de Sănătate Publică, însă aceasta se actualizează lună de lună, iar momentan este disponibil doar tabelul cu spitalele de gardă până la finalul lunii aprilie.

Numerele de telefon pe care trebuie să le știm în caz de urgență

Dacă sunteți puși într-o situație prin care trebuie să apelați la un număr de urgență sau aveți nevoie de adresa fizică pentru a vă deplasa, în cele ce urmează găsiți cele mai căutate informații în situațiile de urgență.

Salvare 

Telefon: 112 (nr. național), 0232-208 100

Adresă: Statia Centrala Iasi: Bulevardul Primaverii nr. 74, Iasi

Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași 

Telefon Internări: 0725-991 694

Adresă: Bd. Independenței nr. 1, cod 700111, Iași

Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. I. Czihac” 

Telefon: 0232-266 268, 0232-266 269, 0332-458 670

Adresă: str. Berthelot Henri Mathias nr. 7-9, Iasi, cp 700483

Cum să-ți comanzi medicamente acasă

Mulțumită curierilor, acum putem beneficia de produsele din farmacii, non stop, precum: medicamente, tensiometre, termometre, teste de sarcină sau test covid, direct la ușa noastră. Acestea vă pot fi livrate la domiciliu prin intermediilor companiilor tip Glovo sau Tazz by Emag.

Varianta celor care livrează este benefică mai ales în această perioadă datorită faptului că aceștia livrează și teste rapide covid. Glovo, spre exemplu, livrează și teste covid pe bază de anticorpi, dar și teste covid acreditate OMS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *