Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Programul alimentar de o săptămână pentru trigliceride crescute, fără multe ceaiuri
Programul alimentar de o săptămână pentru trigliceride crescute, fără multe ceaiuri

Programul alimentar de o săptămână pentru trigliceride crescute, fără multe ceaiuri

25 feb. 2021, 14:57,
în Sanatate

Cu acest plan alimentar de o săptămână, vă veți limita aportul de grăsimi și calorii proaste și veți reduce nivelul trigliceridelor. Este un plan nutrițional echilibrat și ușor de urmat.

Planificarea meselor este o măsură esențială pentru a reduce nivelul trigliceridelor. Această lipidă folosită de organism ca sursă de energie tinde să se acumuleze în artere. Prin urmare, crește riscul de a suferi de boli cardiovasculare grave.

Termenul medical pentru această tulburare este hipertrigliceridemia. Tulburările corpului legate de supraponderalitate, consumul de alcool sau diabetul sunt de obicei cauza acestei tulburări.

Deși dieta nu este cauza directă, o dietă bogată în grăsimi și calorii influențează complicațiile acestei tulburări. Astfel, pe lângă tratamentul medical, este esențial să vă îmbunătățiți obiceiurile alimentare pentru a vă controla mai bine nivelul trigliceridelor.

Descoperiți, mai jos, un exemplu de program alimentar săptămânal care, datorită varietății de alimente, vă permite să reduceți nivelul trigliceridelor într-un mod natural și sigur. Nu ezitați să-l urmați!

Aspecte importante ale unui plan de alimentație sănătoasă pentru scăderea nivelului de trigliceride

Trigliceridele sunt cele mai frecvente lipide din fluxul sanguin. Organismul produce aceste lipide din acizi grași din alimente. Hormonii eliberează apoi aceste lipide în sânge, astfel încât să poată fi folosite pentru energie.

Ca și în cazul colesterolului, o cantitate prea mare de trigliceride din sânge poate bloca sau îngusta arterele. Riscul de a suferi de ateroscleroză, boli de inimă și accident vascular cerebral este, prin urmare, semnificativ mai mare.

Poate fi necesar să luați medicamente pentru a controla nivelul trigliceridelor. Cu toate acestea, tratamentul nutrițional este, de asemenea, o soluție.

Cheile reducerii nivelului de trigliceride prin alimente

Există, de asemenea, multe programe dietetice care vizează reducerea eficientă a nivelului trigliceridelor. Indiferent de acest lucru, ar trebui să practicăm cu toții următoarele sfaturi cheie.

Nu depășiți numărul recomandat de calorii pe zi. Organismul transformă caloriile în trigliceride și le stochează pentru a fi utilizate ulterior în celule.

Evitați consumul de grăsimi saturate și grăsimi trans, care se găsesc în alimentele de origine animală, în alimentele procesate și în mesele preparate.

Creșteți aportul de fibre dietetice, un nutrient care ajută la reglarea cantității de lipide din sânge.

Evitați consumul de băuturi alcoolice.

Eliminați din dietă zaharurile și carbohidrații simpli.

Alimente autorizate

Alimentele care vă ajută să vă controlați nivelul de trigliceride includ:

ulei de masline
leguminoase
avocado
pește gras
ovăz
legume verzi
fructe
carne slabă

Alimente interzise

Consumul următoarelor alimente ar trebui redus la minimum:

produse lactate întregi
carnea roșie
delicatese
tupeu și viscere
maioneza si condimente industriale
pâine industrială și produse de patiserie
pachete de prăjit și fast-food
uleiuri hidrogenate și untură de porc

Programul alimentar de o săptămână pentru trigliceride crescute, fără multe ceaiuri

Acest program alimentar face posibilă reducerea pe cât posibil a consumului de grăsimi proaste, pentru a controla nivelul lipidelor. Este, de asemenea, un program variat și echilibrat, care nu provoacă efecte secundare, deoarece niciun grup de alimente nu este exclus.

Luni

Mic dejun: o ceașcă de cafea cu lapte degresat, o felie de pâine cu roșii și un kiwi.
La jumătatea dimineții: o ceașcă de ceai de plante și un sandviș vegetarian.
Prânz: anghinare la cuptor, pește la grătar și fructe.
Mijlocul după-amiezii: iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.
Cina: jumătate de vas de sparanghel la plancha și piept de pui.

Marţi

Mic dejun: un pahar de suc de portocale și o felie de pâine cu avocado.
La jumătatea dimineții: o ceașcă de ceai de plante și o bucată de fruct.
Pranz: o salata integrala de paste si merluciu copt cu legume.
La jumătatea după-amiezii: o felie de pâine cu un file de curcan.
Cina: un castron mare de salată mixtă făcută cu ton și nuci.

Miercuri

Mic dejun: un pahar de smoothie cu mere, banane și lapte de ovăz.
La jumătatea dimineții: o farfurie cu fructe cu ovăz.
Pranz: o farfurie de orez cu legume si peste la cuptor cu ardei.
La jumătatea după-amiezii: o ceașcă de ceai de plante și o felie de pâine integrală cu ulei de măsline.
Cina: un fel de mâncare de vinete în stil plancha sau supă de legume.

Joi

Mic dejun: un pahar de suc de portocale, o felie de pâine cu o felie de piept de curcan și o felie de roșie și o banană.
La jumătatea dimineții: un bar de cereale sau o salată de fructe.
Prânz: o jumătate de vas de sparanghel și o porție de ton.
La jumătatea după-amiezii: trei linguri mari de ovăz într-un pahar de lapte sau apă și o felie de piept de curcan.
Cina: o jumătate de fel de mâncare de legume sotate și un pește la cuptor.

Vineri

Mic dejun: un castron de cereale integrale fără zahăr cu un pahar de lapte degresat.
La jumătatea dimineții: un sandviș vegetarian și o ceașcă de ceai de plante la alegere.
Pranz: paste cu pui tras si legume.
Mijlocul după-amiezii: iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu fructe uscate măcinate.
Cina: o jumătate de vas de ciuperci sotate cu șuncă.

Sâmbătă

Mic dejun: o felie de pâine prăjită cu ulei de măsline și roșii și o ceașcă de ceai de plante.
La jumătatea dimineții: o mână de fructe uscate sau o felie de pâine cu avocado.
Prânz: un file de vițel cu cartofi la cuptor.
Mijlocul după-amiezii: fruct sau iaurt simplu.
Cina: un file de pește de lămâie cu o salată sau orez brun.

Duminică

Puteți repeta unul dintre meniurile săptămânale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`