Prima pagină » Local » Programul acțiunilor de dezinsecție continuă în Iași! Care sunt zonele în care se va interveni în următoarea perioadă
Programul acțiunilor de dezinsecție continuă în Iași! Care sunt zonele în care se va interveni în următoarea perioadă

Programul acțiunilor de dezinsecție continuă în Iași! Care sunt zonele în care se va interveni în următoarea perioadă

20 iul. 2024, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER în Local

Programul acțiunilor de dezinsecție, larvicidare și tratamente împotriva căpușelor continuă în Iași. În următoarea perioadă, firma contractată de primărie va acționa în tot orașul

Administrația publică locală continuă programul de dezinsecție, larvicidare și tratamente împotriva căpușelor pe întregul domeniu public. Pe data de 18 iulie 2024, au fost efectuate acțiuni de dezinsecție pe 4.866 de hectare.

Programul acțiunilor de dezinsecție, larvicidare și tratamente împotriva căpușelor continuă în Iași

Primăria Iași a anunțat zilele în care echipele firmelor Wasval SRL, Mior SRL și Expert 3D SRL vor efectua acțiunile de dezinsecție, larvicidare și tratamente împotriva căpușelor din oraș. Astfel, următoarele acțiuni sunt programate pe 25 iulie, 1 august, 8 august, 14 august, 22 august, 29 august și 5 septembrie.

Municipalitatea a transmis faptul că ieșenii trebuie să închidă ferestrele locuințelor când mașinile de intervenție trec prin zona în care locuiesc.

„Primăria Municipiului Iași continuă programul de dezinsecție, larvicidare și tratamente împotriva căpușelor pe întregul domeniu public. Astfel, în cursul serii de joi, 18 iulie, au fost făcute acțiuni de dezinsecție pe 4.866 de hectare, de larvicidare pe 61 de hectare și tratamente împotriva căpușelor pe 34 de hectare. Următoarele acțiuni de dezinsecție vor avea loc pe 25 iulie, 1, 8, 14, 22 și 29 august și 5 septembrie. Noi acțiuni de larvicidare și tratamente împotriva căpușelor vor fi făcute pe 8 și 29 august. Facem apel la ieșeni să evite locurile unde sunt făcute acțiuni de dezinsecție și să închidă ferestrele atunci când mașinile de intervenție trec prin zona în care locuiesc. Prestatorul acestor servicii este asocierea SC Wasval SRL – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL. Datele prezentate pot suferi modificări, întrucât depind de condițiile meteorologice sau alți factori care ar putea restricționa efectuarea serviciilor. Pentru dezinsecție exterioară împotriva țânțarilor și pentru tratamentul împotriva căpușelor pe domeniul public produsul folosit este Sting, iar pentru larvicidare – VectoBac WG”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Wasval SRL a fost în vizorul Direcției Naționale Anticorupție

Firma Wasval SRL este una controversată, în cadrul procedurii de licitație de la începutul anului 2023 a fost singura care a depus oferta financiară, în asociere cu Expert 3D SRL. Societatea lider este una abonată la bugetul municipalității. Interesant este faptul că, deși au fost nenumărate discuții în ceea ce privește calitatea serviciilor pe care le prestează, Wasval SRL, administrată de Valentina Tudorachi, continuă să semneze contracte cu Primăria Iași de cel puțin opt ani.

În trecut, Wasval a fost în vizorul Direcției Naționale Anticorupție, în cadrul unei campanii în care au fost verificate firmele de igienizare ce câștigau milioane de euro cu instituțiile statului. În 2011, Orzescu a fost trimis în judecată de DNA, în „Dosarul Aviara”, anchetă în care a fost calculat un prejudiciu de 5,8 milioane de euro, dar a fost achitat pe motiv că nu au existat probe că a săvârșit infracțiunea.

În anul 2021, grupul de firme Wasval SRL, Expert 3D SRL și Mior SRL, ce participă la licitația din acest an, a fost depășit de situație atunci când șobolanii au ajuns să fie tot mai prezenți în oraș, nu doar în zonele mărginașe, ci chiar și în centrul municipiului Iași. Acțiunile de dezinsecție și deratizare din Iași au fost derulate de asocierea SC Wasval SRL (lider al asocierii) – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL.

Cele trei firme au fost depășite de situație, problemele persistând de la an la an. Așadar, Wasval SRL, firmă controlată de Valentina Tudorachi, a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri de peste 6 milioane de lei și un profit de peste 490.000 de lei. În ceea ce privește societatea Expert 3D SRL, administrată de Ciprian Mihai Tătaru Pantelimon, împreună cu asociatul Mihai Pantelimon, aceasta a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri de peste 2,6 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane de lei. Mior SRL, administrată de Scarlat Orzescu, a înregistrat, în anul 2021, un profit de doar 50 de mii de lei și o cifră de afaceri de peste 2,9 milioane de lei.

Programul acțiunilor de dezinsecție, larvicidare și tratamente împotriva căpușelor continuă în Iași. În următoarea perioadă, firma contractată de primărie va acționa în tot orașul, iar ieșenii sunt îndemnați să închidă ferestrele când utilajele trec prin zona locuințelor.

Comentarii
  • 🐞 Vasea Nectarie, profesor istorie

    Care stropire anti-capusa? Astia distrug insectele benefice naturii si oamenilor( albine, buburuze,etc). Trist!
    Au scos vrajeala cu „căpușele” pt a da cu insecticide care distrug tot, efectiv e atat de puternic si posibil cancerigen.

  • Si cum stim cand trec utilajele pe strada noastra?? Va rugam anuntati data si zonele vizate

  • firme de fosti securisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *