Prima pagină » Coronavirus » Cum să te programezi pentru vaccinarea anti-covid
Cum să te programezi pentru vaccinarea anti-covid

Cum să te programezi pentru vaccinarea anti-covid

24 dec. 2020, 14:02,
în Coronavirus

Foarte curând va începe campania de vaccinare. Dacă vrei să primeşti şi tu doza de vaccin anti-covid, trebuie să ştii că tot procesul se face în baza unei programări. Informaţiile detaliate au fost furnizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva Covid-19. Află din acest material cum faci programare pentru vaccinare anti covid.

Potrivit datelor, este necesară programarea pentru vaccinare întrucât astfel se asigură un flux bine organizat al celor care vor fi vaccinaţi. De asemenea, se va realiza o mai bună monitorizare post-vaccinare.

Cum te poţi programa pentru vaccin

Dacă vrei să te imunizezi mai repede şi să nu te infectezi cu coronavirus, iată ce modalităţi ai la dispoziţie pentru a te programa la vaccinare:

  • online
  • prin medicul de familie
  • prin Direcţia de Asistenţă Socială, din cadrul fiecărui consiliu local.

Unde are loc vaccinarea?

Vaccinurile vor fi administrate în centre de vaccinare înfiinţate din ordinul ministrului Sănătăţii. Centrele se vor organiza la propunerea direcţiilor de sănătate publică. Ele vor avea câte un medic coordonator şi vor asigura un circuit unidirecţional. Acest lucru înseamnă ca pacienţii nu se vor intersecta unii cu alţii.

Fiecare pacient va fi programat la o anumită oră. Personalul medical va administra vaccinul. Asistentele sau cei care vor vaccina trebuie să aibă aviz de liberă practica valabil, printre altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *