Prima pagină » National » Programa școlară din anul 2022 va fi actualizată. Vor fi introduse două materii noi pentru elevi
Programa școlară din anul 2022 va fi actualizată. Vor fi introduse două materii noi pentru elevi

Programa școlară din anul 2022 va fi actualizată. Vor fi introduse două materii noi pentru elevi

18 nov. 2021, 13:00,
în National

Începând cu anul școlar 2022, în programa școlară a elevilor vor fi introduse două noi materii, fiind vorba de educație financiară și educație juridică.

Proiectul de lege a fost aprobat de Președintele României Klaus Iohannis și va intra în vigoare imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Programa școlară va include două materii noi. Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege

Elevii din România vor avea din anul școalr 2022, programa școlară modificată, asta după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege privind introducerea a două noi materii.

Acest proiect a fost semnat la data de 16 noiembrie 2021și a primit aprobarea ca la Legea educației naționale nr. 1/2011 să fie aduse modficări și completări. Modificările au fost acceptate iar în data de 16 noiembrie 2021, Klaus Iohannis a semnat Decretul nr. 1113/16/11/2021, devenind Legea nr. 273/16/11/2021.

Prin aceasta, cursul antreprenorial va fi cunoscut în programa școlară 2022 sub denumirea de cursul de competențe antreprenoriale, financiare și juridice.

Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial

Conform Asociației Vedem Just,această propunere legislativă a vizat la început doar pentru introducerea educației antreprenoriale și financiare, după ce a fost depus în Parlament la începutul anului. Ulterior, a fost adoptată în această formă de către Camera Deputaților în data de 7 septembrie 2021.

După promulgarea, aceasta va intra în vigoare după ce va apărea în Monitorul Oficial

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu anunță schimbări privind tezele pe care le vor da elevii

Odată cu întoarcerea elevilor din învățământul online în cel fizic, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a aunțat că vor fi schimbări și în ceea ce privește tezele și mediile elevilor. Mai exact, în privința tezelor, acest număr se va reduce pentru clasa a opa de la trei la două.

„Am decis să reducem numărul de teze pe care elevi îl vor susţine în acest an. La clasa a opta, în loc de 3 teze, 2 teze. Pentru liceu am redus nunărul de teze de la 4 la 3. De mulți ani, ponderea unei teze e de 25% în media finală. Prin reducerea numărului de note necesare la încheierea mediei la două, dacă vom avea două note plus teza, cele două note vor avea o pondere mai mare ca teza. Câtă vreme vom avea mai multe școli care vor funcționa în online, nota la teză va avea o pondere mai mică.

În București, cele două săptămâni, au dus la o scădere de  la 16 la sub 14.  Tezele vor putea fi susținute din luna decembrie. Pentru elevii care nu vor putea să susțină teze cu prezență fizică acest lucru se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă asta se va face în semestrul 2. Nu putem face din educația din România obiectul unui plebiscit. Asta ar însemna să închidem Ministerul Educației și evaluările să se facă la cererea părinților și a elevilor”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, tot ministrul interimat al Educației, declară faptul că în școlile unde prezența va fi fizică, elevii vor fi testați pentru COVID-19 indiferent dacă aceștia sunt sau nu vaccinați anti-COVID-19. Cât despre felul în care aceștia vor fi testați, acest lucru va rămâne de stabilit, prin adoptarea unei proceduri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`