Prima pagină » Eveniment-Social » Program postdoctoral de cercetare avansată la Universitatea Tehnică din Iași
Program postdoctoral de cercetare avansată la Universitatea Tehnică din Iași

Program postdoctoral de cercetare avansată la Universitatea Tehnică din Iași

15 apr. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

La Universitatea Tehnică din Iași a fost lansat programul postdoctoral de cercetare avansată. Inițiativa vine după ce în data de 16 iulie 2021 la Politehnica ieșeană a fost introdusă în premieră ”Procedura privind organizarea și desfășurarea studiilor doctorale de cercetare avansată”. Programul a fost înființat la propunerea Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat

Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a înființat din ianuarie 2022 primul program postdoctoral de cercetare avansată care are titulatura ”Performanță și excelență în cercetarea postdoctorală- 2022”. Inițiativa vine după ce în data de 16 iulie 2021 la Politehnica ieșeană a fost introdusă în premieră ”Procedura privind organizarea și desfășurarea studiilor doctorale de cercetare avansată”.

Programul a fost înființat la propunerea Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD), iar procesul de selecție al candidaților, cercetători postodoctorali, se va realiza prin concurs. Aceștia sunt grupul țintă al programului postdoctoral de cercetare avansată din cadrul Instituției Organizatoare de Studii de Doctorat (IOSUD) TUIASI, procedura privind organizarea concursului putând fi consultată pe site-ul special dedicat al Universitatii Tehnice.

Activitatea de cercetare într-un program postdoctoral pentru valorificarea/continuarea cercetării doctorale

Grupul țintă din cadrul programului este format din maximum 26 de cercetători postdoctorali, câte două locuri alocate fiecărui domeniu de doctorat din TUIASI.

”Acesta este format din tineri cercetători care au obţinut o diplomă de doctor în ştiinţe cu cel mult 5 ani înainte de depunerea dosarului de concurs în programul postdoctoral, care intenţionează să îşi perfecţioneze activitatea de cercetare într-un program postdoctoral pentru valorificarea/continuarea cercetării doctorale şi care dețin o relație contractuală de muncă cu TUIASI, după obţinerea titlului de doctor”, a declarat prof. univ. dr. ing. Alina Adriana Minea, director al CSUD.

Accesarea programului instituţional postdoctoral constituie o primă condiţie obligatorie pentru candidaţii interesaţi să se înscrie la concursul pentru selecţia grupului țintă din cadrul proiectelor de dezvoltare a resurselor umane, tip POCU sau alte proiecte cu finanţare naţională sau internaţională.

Lansarea programului se va face pe data de 18 aprilie 2022 în Amfiteatrul ”Nicolae Otin” din clădirea Rectorat a TUIASI

Având în vedere noutatea programului şi finanţările disponibile pentru acest program, CSUD, împreună cu Prorectoratul Ştiinţific vor realiza două sesiuni de informare. Prima sesiune va avea loc împreună cu lansarea programului, pe data de 18 aprilie 2022, ora 14:00, în Amfiteatrul ”Nicolae Otin” din clădirea Rectorat, aflat la parter. A doua sesiune de informare va avea loc în perioada 2-7 mai şi va fi în sistem online, detaliile de conectare urmând a fi anunțate ulterior.

Este vorba de un program postdoctoral de cercetare avansată la Universitatea Tehnică din Iași, de importanță pentru cei care și-au finalizat studiile de doctorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *