Prima pagină » Eveniment-Social » Program de lectură pentru copii, derulat de Administrația Prezidențială, într-o școală din Iași
Program de lectură pentru copii, derulat de Administrația Prezidențială, într-o școală din Iași

Program de lectură pentru copii, derulat de Administrația Prezidențială, într-o școală din Iași

11 iul. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Derulat de Administrația Prezidențială, într-o școală din Iași, are loc un program de lectură pentru copii. „Școala cu scLipici” este un program desfășurat sub egida proiectului România Educată, program din care Școala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iași face parte, începând cu anul școlar 2021–2022, odată cu înființarea Laboratorului de Literație de care au beneficiat, pentru început, 10 elevi din clasele I

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” organizează singura „Școală de vară cu scLIPICI” din Iași! Acesta este un program desfășurat sub egida proiectului România Educată, derulat de Administrația Prezidențială, program din care „Simionescu” face parte, începând cu anul școlar 2021–2022, odată cu înființarea Laboratorului de Literație de care au beneficiat, pentru început, 10 elevi din clasele I. La activitățile din cadrul „Școlii de vară cu scLipici” vor participa 40 de elevi din învățământul primar, cu scopul de a-și dezvolta competențele de bază, de citit-scris și calcul aritmetic.

Program de lectură pentru copii, derulat de Administrația Prezidențială, într-o școală din Iași

Acesta se va desfășura în perioada 25 iulie – 5 august 2022 și va include 40 de ore de activități de lectură, scriere, proiecte, amuzament, mișcare, activități matematice, experimente științifice, joc, punând în valoare creativitatea și simțul artistic al fiecărui copil. Toate emoțiile și trăirile vor fi surprinse de copii în cadrul Jurnalului de reflecție, un instrument alternativ de evaluare. În jurnal, fiecare elev descrie modul în care a perceput experiențele, învățarea, notează propriile reflecții, acesta reprezentând o strategie foarte bună de evaluare a abilităţilor metacognitive.

„La «Simionescu», o echipă numeroasă, formată din învățători, profesori și voluntari din comunitate, organizează «Școala de vară cu scLipici», ceea ce înseamnă că facem parte dintr-o mișcare națională a școlilor care și-au asumat misiunea de promovare a celor cinci valori ale programului: încrederea, prietenia, aprecierea, curajul și diversitatea. Scopul nostru principal este acela ca toți copiii care finalizează clasa a IV-a să știe să scrie corect și să citească cu plăcere”, a precizat profesorul pentru învățământ primar Cristina Botezatu, coordonatorul proiectului.

Activitățile „Școlii de vară” au fost finanțate de Fundația „Noi Orizonturi” și de Pepco, cu suma de 4.000 de lei

Coordonatorii activităților pe grupe sunt profesorii pentru învățământ primar Camelia Acatrinei, Ramona Chinan, Mihaiela Tudosă, Alice Rotaru, Adina Ciobanu, Luminița Guzu și Diana Danu. Activitățile „Școlii de vară” au fost finanțațe de Fundația „Noi Orizonturi” și de Pepco, cu suma de 4.000 de lei. Copiii se vor bucura de lectură, având la dispoziție numeroase titluri deosebit de atractive : „Loc la voi pe măturoi”, de Julia Donaldson, „ZOG”, de Julia Donaldson, „Descoperim cu Apolodor în Deltă păsările în zbor”, de Florin Bican, „O casă mai mică decât o cutie”, de Julia Donaldson, „Camera cu minuni”, de Sergio Ruzzier, „Alarmă păianjeni”, de Nina Dulleck, „Ascunzătorul Lunii”, de Eric Puybaret, „Cum să îți pui o dorință de ziua ta”, de Beth Ferry, „Jungla literelor”, de Ursula Poznanski, „Barza”, de Milena Lukešová, „Fetița și ploaia”, de Milena Lukesova, „Șepci de vânzare”, de Esphyr Slobodkina, „Regina broaștelor”, de Davide Cali, ” „Marco Soma”, „Serafim și mașinăriile fermecate”, de Philippe Fix, „Gruffalo”, de Julia Donaldson, „Copacul meu”, de Gerda Muller, „Sărbătoarea fructelor”, de Gerda Muller, „Pippi Șosețica”, de Astrid Lindgren, „Hai pe lună împreună”, de Florin Bican, „Magazinul de pălării magice”, de Sonja Wimmer, „Cer de albastru”, de Dianne White, „Balul florilor”, de Sigrid Laube, „Ceata de motani”, de Catherine Metzmeyer, „Grégoire Mabire”, „În adâncuri”, de Nicola Davies, „Tricotat și înnodat”, de Amanda Brandon, „Povestea unui polonic”, de Mihaela Coșescu, „Zece rățuște de cauciuc”, de Eric Carle.

„Toate activitățile extra-curriculare pe care le organizăm la «Simionescu» sunt atent alese, în funcție de nevoile reale ale copiilor, ținând cont de beneficiile pe termen lung, dar și de recomandările specialiștilor, astfel încât să abordăm multiple paliere ce se completează și se susțin reciproc. Mizăm, în mod special, pe șah, literație, limbi străine, educație muzicală, desen, pictură, activități sportive sau educație ecologică”, precizează directorul școlii, prof. Sabina Manea.

Așadar, program de lectură pentru copii, derulat de Administrația Prezidențială, într-o școală din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`