Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite în aceste zone din România
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite în aceste zone din România

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite în aceste zone din România

18 oct. 2024, 11:40,
Simona Ciobanu în Actualitate

Prognoza meteo pentru aceste zone din România! Meteorologii spun că, în următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă.

Spre mijlocul lunii noiembrie, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor depăși ușor valorile obișnuite.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Pentru perioada 21-28 octombrie, ANM estimează că temperaturile vor fi ușor sub media obișnuită în majoritatea regiunilor țării, iar precipitațiile vor fi rare pe întreg teritoriul.

De asemenea, în intervalul 28 octombrie – 4 noiembrie, temperaturile vor rămâne sub normalul perioadei în toate regiunile, mai ales în zonele montane.

„Precipitațiile vor fi ușor excedentare în regiunile extracarpatice, în timp ce în nord-vest vor fi deficitare, iar în restul țării se vor încadra în limitele normale”, au precizat meteorologii.

Între 4 și 11 noiembrie, temperaturile vor reveni la valorile obișnuite pentru această perioadă în toate regiunile, iar precipitațiile se vor încadra în limite normale.

Pentru intervalul 11-18 noiembrie, ANM anticipează temperaturi ușor peste media specifică perioadei pe tot teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de normal.

Meteorologii prognozează o vreme tipică de toamnă

Pentru perioada 14 – 21 octombrie, valorile termice vor fi normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Precipitațiile vor fi deficitare, în special în sud-vest.

Săptămâna 21 – 28 octombrie: Temperaturile vor fi, în general, apropiate de cele normale, iar precipitațiile vor fi ușor deficitare în vest și sud.

Săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie: Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, iar regimul pluviometric se va încadra în limitele obișnuite.

Săptămâna 4 – 11 noiembrie: Valorile termice și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normal în întreaga țară.

Milioane de oameni fără curent, inundații catastrofale

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum uraganul Milton a lovit coasta de vest a Floridei miercuri noaptea, 9 octombrie, ca o furtună extrem de periculoasă, provocând valuri „în pericol de viață” și vânturi devastatoare, lăsând peste 3 milioane de oameni fără curent electric și provocând inundații în numeroase regiuni.

Milton a ajuns pe uscat ca un uragan de categoria 3 în apropiere de Siesta Key, județul Sarasota, cu vânturi de 120 mph, semnificativ mai slabe decât cele de 180 mph înregistrate anterior în Golful Mexic, când furtuna a atins categoria 5.

Siesta Key, o insulă cu o populație de aproximativ 5.500 de locuitori, majoritatea pensionari, a fost una dintre zonele grav afectate. În Sarasota, nivelul apei a crescut cu peste 8 metri, iar valurile de furtună au ajuns până la 5 metri în mai multe regiuni, inclusiv de la Napoli la Charlotte Harbour, cu inundații suplimentare prognozate în județele Manatee și Sarasota.

Până joi dimineața, 10 octombrie, Milton a fost retrogradat la categoria 1, dar vânturile puternice și ploile torențiale au continuat să afecteze regiunea. În unele locuri, rafalele de vânt au depășit 100 mph, iar echipajele de salvare au lucrat pentru a scoate oameni din clădirile avariate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`