Prima pagină » Local » Prognoza meteo în Iași în săptămâna 6-12 iulie 2020. Cod de caniculă și furtuni anunțat de Administrația Națională de Meteorologie
Prognoza meteo în Iași în săptămâna 6-12 iulie 2020. Cod de caniculă și furtuni anunțat de Administrația Națională de Meteorologie

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 6-12 iulie 2020. Cod de caniculă și furtuni anunțat de Administrația Națională de Meteorologie

06 iul. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 6-12 iulie 2020 indică în județ temperaturi ridicate, dar și perioade de instabilitate atmosferică. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) e emis pentru prima parte a săptămânii un cod galben de furtuni, dar și de disconfort termic pentru unele zile

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 6-12 iulie 2020 va indica în județ temperaturi ridicate, dar și unele perioade de instabilitate atmosferică. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) e emis pentru prima parte a săptămânii un cod galben de furtuni, valabil de astăzi, 5 iulie, ora 10:00, până miercuri, 7 iulie, ora 10:00. Fenomenele vizate țin de manifestări de instabilitate și disconfort termic, județul Iași fiind trecut pe această listă.

„În cea mai mare parte a țării, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp. În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 35-36 de grade”, au anunțat meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 6-12 iulie 2020 indică valori variabile în termometre

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de furtuni și disconfort termic pentru prima parte a săptămânii. Prognoza meteo în Iași va indica valori ridicate în termometre. Astăzi, 6 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 20 grade Celsius și o maximă de 32 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse. Spre seară, vântul va sufla moderat, iar șansele de precipitații vor fi ceva mai ridicate. Mâine, 7 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 15 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Pot apărea averse și furtuni însoțite de descărcări electrice. Spre seară, vântul va sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne destul de ridicate.

Anunțul dat de Administrația Națională de Meteorologie pentru mijlocul săptămânii

Administrația Națională de Meteorologie a indicat faptul că în zilele următoare, valorile din termometre vor fi destul de inconstante. Miercuri, 8 iulie, la Iași vremea va fi ceva mai rece, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 14 grade Celsius și o maximă de 20 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi ceva mai scăzute față de ziua precedentă. Spre seară, vântul va sufla ceva mai puternic, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne destul de scăzute.

Joi, 9 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 15 grade Celsius și o maximă de 27 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Vremea va fi senină și spre seară, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne destul de scăzute în continuare.

Temperaturi ridicate la final de săptămână în județul Iași

Finalul de săptămână aduce temperaturi ceva mai ridicate. ANM a emis prognoza meteo în Iași cu valori ceva mai ridicate spre sfârșitul de săptămână. Vineri, 10 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Vremea se va menține senină și spre seară, în timp ce vântul va sufla slab.

Sâmbătă, 11 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 32 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse. Noaptea va fi senină, în timp ce vântul va continua să sufle slab.
Duminică, 12 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 16 grade Celsius și o maximă de 23 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *