Prima pagină » Local » Prognoza meteo în Iași, în săptămâna 22- 28 iunie 2020. Avertizare de cod galben, emis de Administrația Națională de Meteorologie
Prognoza meteo în Iași, în săptămâna 22- 28 iunie 2020. Avertizare de cod galben, emis de Administrația Națională de Meteorologie

Prognoza meteo în Iași, în săptămâna 22- 28 iunie 2020. Avertizare de cod galben, emis de Administrația Națională de Meteorologie

22 iun. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

Prognoza meteo în Iași, în săptămâna 22-28 iunie 2020, arată mai multe zile de instabilitate atmosferică accentuată în întreaga regiune. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod potocaliu pentru ziua de astăzi și una cod galben valabilă mai multe zile pentru mai mute zone din țară, inclusiv județul Iași. Se vor semnala furtuni și descărcări electrice și chiar intensificări ale vântului

Prognoza meteo în Iași pentru săptămâna 22-28 iunie 2020 nu va aduce o veste bună pentru locuitorii județului Iași. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o serie de avertizări de cod portocaliu și cod galben de vreme rea, instabilitate atmosferică și furtuni pentru mai multe zile. Avertizarea de cod portocaliu este valabilă până în această dimineață la ora 10:00.

„Se vor semnala averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Codul portocaliu ce cuprinde și județul Iași va fi apoi înlocuit cu un cod galben de furtună pentru toată țara. Acesta va fi valabil până miercuri, 24 iunie, la ora 10:00. „Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, zone afectate: toată țara. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp”, se arată în nota ANM.

Avertizare meteo de cod galben ANM. Prognoza meteo în Iași indică precipitații puternice

Astăzi, 22 iunie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă de doar 22 grade Celsius. Ziua de astăzi este prinsă în avertizarea meteo de cod galben ANM, însă în prima parte a zilei vremea va fi mai mult închisă. Vântul va sufla slab până la moderat. Prognoza meteo în Iași arată că spre seară abia pot apărea averse însoțite de descărcări electrice, în timp ce vântul va sufla moderat. Mâine, 23 iunie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 25 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de ridicate. Spre seară vor fi noi averse însoțite de descărcări electrice, iar vântul va sufla moderat.

Prognoza meteo în Iași spre mijlocul săptămânii. Vremea va continua să fie sub avertizare meteorologică

Nici mijlocul săptămânii nu va aduce vreo schimbare majoră în starea vremii. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, miercuri, 24 iunie, prognoza meteo în Iași va indica valori ale temperaturii cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 22 grade Celsius. Pot apătea precipitații însoțite de descărcări electrice, șansele de precipitații vor fi destul de ridicate, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Joi, 25 iunie, vremea va fi în general frumoasă în prima parte a zilei și închisă spre seară. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 28 grade Celsius. Dimineața, vremea va fi ceva mai frumoasă, vântul va sufla moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse. Spre seară, șansele de precipitații vor crește, iar vântul va sufla cu putere.

Județul Iași scapă de avertizarea cod galben ANM. Valori ridicate spre finalul săptămânii

Prognoza meteo în Iași în această săptămână arată creșterea valorilor din termometre spre finalul săptămânii. Vineri, 26 iunie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 27 grade Celsius. Pot apărea ușoare precipitații, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Sâmbătă, 27 iunie, în județul Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 29 grade Celsius.

Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse. Spre seară, vântul va sufla slab, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne la fel de scăzute. Duminică, 28 iunie, ieșenii vor avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Vântul va sufla slab, iar umiditatea aerului va fi ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *