Vremea va deveni predominant frumoasă vineri, dar călduroasă îndeosebi în zonele de câmpie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 34 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 22 de grade.
Prognoza meteo pentru sâmbătă, 22 august 2020
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, pe arii restrânse caniculară în regiunile sudice, unde şi indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi de la 9-10 grade în depresiunile Carpaţilor.
Prognoza meteo pentru duminică, 23 august 2020
Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în Câmpia Română unde disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade pe litoral.
Prognoza meteo pentru luni, 24 august 2020
În vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răci faţă de ziua precedentă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 şi 35 de grade.
Vești rele de la ANM. Seceta va afecta dramatic Dobrogea
Seceta atinge proporții dramatice în Dobrogea. Este cea mai gravă situație din ultimii 50 de ani, arată datele făcute publice chiar astăzi de meteorologi. De la începutul acestei luni a plouat aici de 32 de ori mai puțin decât în mod normal.
Situația nu este bună nicăieri în țară, avertizează ANM. Pentru regiunea Dobrogei, pentru acest an agricol, care se începe la 1 septembrie 2019 și se termină la 31 august 2020, este posibil să se confirme ca fiind cea mai mică valoare a cantității de precipitații cumulate în acest interval.
Elena Mateescu, director executiv ANM, a declarat la Antena 3 că în cele două decade ale ultimei luni din această vară, în Dobrogea au căzut numai 1,2 l pe metru pătrat față de o valoare normală pentru această regiune pentru o luna august de 32,7 l pe metru pătrat.
”Lucrurile nu sunt foarte bune nici pentru zona Munteniei și a Moldovei, pentru că și în aceste regiuni cantitățile de precipitații se situează sub 400 l pe metru pătrat pe intervalul respectiv astfel încât pentru aceste zone chiar dacă în lunile mai și iunie am avut cantității de apă mai importante, iată că seceta extremă și puternică este încă prezentă pentru că și în iulie și în primele două decade ale lunii august precipitațiile au fost nesemnificative”, a mai spus directorul ANM.