Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni pe regiuni
Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni pe regiuni

Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni pe regiuni

08 iun. 2020, 12:53,
în Actualitate

Prognoza meteo ANM! Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pe următoarele săptămâni în România. Conform meteorologilor, intervalul va debuta cu valori termice care ating un maxim de până la 27 de grade. Totuşi, începând de la mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea la o medie de 24 de grade.

Dacă instabilitatea atmosferică va fi accentuată în intervalul 8-12 iunie 2020, valorile meteo vor reveni la normal în intervalul 12-21 iunie. Temperaturile minime la nivelul regiunilor vor fi cuprinse într 14-16 grade.

Prognoza meteo ANM! Vremea pe regiuni în perioada 8-21 iunie. Crisana

Intervalul sus menţionat va debuta cu o vreme caldă, dar până la mijlocul săptămânii, temperatura va scădea până la valori apropriate de media anuală. Maximele vor fi 23 de grade. După perioada de uşoară instabilitate termică, temperaturile vor creşte şi se vor situa la un maxim de 27 de grade Celsius. Temperaturile minime din regiunea Crisana va fi de 15 grade Celsius.

În perioada 8-12 iunie în regiune va fi instabilitate termică iar regiunea nu va fi ferită de averse care vor avea caracter torenţial. În regiune, cantităţile de apă vor fi însemnate. După intervalul mai sus menţionat, asfel de fenomene vor avea o probabilitate ridicată dar vor fi frecvente în timpul după-amiezelor.

Progronza meteo ANM pentru perioada de 21 iunie în Transilvania

În intervalul mai sus menţionat, în regiunea Transilvania se vor înregistra semnificative variaţii termice. La nivelul regiunii vor fi temperaturi care vor avea un maxim de 24-16 de grade. În zilele de 11 respectiv 12 iunie se vor semnaliza cele mai mici temperaturi din această perioadă. Media valorilor minime va fi unde în jurul 12-14 grade Celsius. În estul regiunii Transilvania, în unele dimineţi vor fi înregistrate temperaturi chiar şi sub 10 grade Celsius.

Transilvania nu este ferită de ploi şi instabilitate atmosferică. Aversele vor fi pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ în perioada 10-16 iunie 2020.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 21 iunie. Maramureș

ANM, prognoza meteo. Temperatura aerului va marca o scădere ușoară, de la o medie regională a maximelor de 27 de grade în primele două zile de prognoză, spre 24 de grade, în 11 iunie. Ulterior se estimează că media temperaturilor maxime la nivelul regiuni va atinge din nou de 26…27 de grade. Media minimelor nu va avea variații semnificative, astfel acestea vor fi în jur de 14 grade, cu cele mai mici valori în primele zile ale intervalului.

ANM, prognoza meteo. Instabilitate atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă aversele vor fi pe arii mai extinse și importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 10 – 13 iunie și în jurul date de 16 iunie.

Prognoza meteo în Moldova! Iată cum va fi vremea până pe 21 iunie 2020

În regiunea Moldova, în primele patru zile ale intervalului mai sus menţionat, vremea va fi una caldă în timpul zilei cu o maximă de până la 30 de grade. Totuşi, din cauza instabilităţii atmosferice, media temperaturii va scădea până la 27 de grade celsius. Media temperaturilor minime va fi în creştere uşoară, după cele patru zile, de la 14 grade până la 17 grade celsius, spre sfârşitul săptămânii. Instabilitate atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în intervalul 11 – 16 iunie.

Dobrogea prognoza meteo până pe 21 iunie 2020

În intervalul 08-11 iunie, vremea în Dobrogea va fi una călduroasă în deosebi în partea continentală a regiunii. Media valorilor maxime se va situa undeva la 27 de grade celsius. După intervalul mai sus menţionat, se va putea observa o tendinţă de scădere a temperaturii până pe data de 16 iunie 2020. În urma scăderii, maximele se vor situa până la 25 de grade celsius. Până la finalul intervalului se va reveni la volori de 27 de grade. Conform meteorologilor, nopţile vor fi călduroase cu temperaturi minime de 16 grade. Totuşi, în primele nopţi, temperaturile vor fi de până la 19 grade celsius. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în delta şi pe litoralul românesc.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 21 iunie. Muntenia

ANM, prognoza meteo. Intervalul va debuta cu vreme caldă, local călduroasă mai ales în estul regiunii, astfel media maximelor va fi de 30…31 de grade, cu cele mai ridicate valori în cursul zilei de marți (9 iunie). Ulterior pe fondul generalizării instabilității atmosferice, creșterea diurnă de temperatură va fi atenuată, astfel maximele vor fi în medie de 26…28 de grade, cu o tendință de creștere spre finalul celor două săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime va fi în creștere, de la 14 grade în prima dimineață, spre 16 grade în restul intervalului.

ANM, prognoza meteo. Instabilitatea atmosferică va fi tot mai accentuată, astfel mai ales în intervalul 9 – 16 iunie, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`