Prima pagină » National » Prognoza meteo 7 iulie 2020. Avertizare Cod Galben și Portocaliu de vreme rea
Prognoza meteo 7 iulie 2020. Avertizare Cod Galben și Portocaliu de vreme rea

Prognoza meteo 7 iulie 2020. Avertizare Cod Galben și Portocaliu de vreme rea

07 iul. 2020, 11:05,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru ziua de 7 iulie 2020. Avertizările Cod Galben și Portocaliu au ca interval de valabilitate 7 iulie ora 12.00 – 7 iulie, ora 22.00, respectiv 7 iulie, ora 14.00 – 7 iulie ora 22.00 de https://www.bzi.ro/ploi-torentiale-din-craiova-au-facut-ravagii-3982487.

Prognoza meteo 7 iulie 2020

În intervalul menţionat, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea, instabilitatea atmosferică va fi temperar accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

De asemenea, o altă alerta meteo vizează intensificări susţinute ale vântului, în acelaşi interval de valabilitate. În nord-vestul Transilvaniei, în vestul şi sud-vestul Olteniei, şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale, în general, între 55 şi 75 km/h.

Alertă Cod Portocaliu

ANM a emis un Cod Portocaliu cu interval de valabilitate 7 iulie, ora 14.00 – 7 iulie ora 22.00. În acest interval orar va fi vizibilă o instabilitate atmosferică accentuată.

În sudul şi estul Transilvaniei, în zona Carpaţilor de Curbura, local în Munteania, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80 – 90 km/h), averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 35 = 40 l/mp şi pe arii restrânse 50 – 70 l/mp.

Vremea rea a făcut ravagii în Craiova

În doar o oră, cât a durat ploaia torențială, cu vijelie și grindină, mai mulți copaci au fost dărâmați din cauza vântului, un zid s-a prăbușit peste o conductă de gaze și o mașină a fost distrusă. Un craiovean s-a trezit cu maşina îngropată sub dărâmături după ce un zid vechi s-a prăbuşit, în urma unei ploi torenţiale.

A plouat torențial și a căzut grindină, timp de o oră, în Bănie și în alte 14 localități din Dolj. Şi vântul a suflat cu putere, iar în Centrul Vechi al Craiovei angajaţii teraselor au alergat să oprească mesele şi scaunele care au fost luate pe sus de vijelie. Pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe zone din oraș, unde au căzut copaci care au distrus mașini, a precizat Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj. Şi locuitorii de la case au avut probleme, după ce apa a intrat în beciurile mai multor locuinţe.

Raport de coșmar după furtunile din luna iunie 2020. În 101 localități din județul Iași s-au raportat pagube uriașe. Se cere sprijin de la Guvernul României!

Vremea rea care a cuprins și județul Iași în luna iunie 2020 a făcut prăpăd în mai multe comune. În 101 localități din întreg județul au fost semnalate pagube în urma furtunilor care s-au abătut asupra Iașului în luna iunie. Toate solicitările venite de la primăriile din județ au fost centralizate pentru a fi trimise la Guvernul României care va urma să aloce fonduri în baza unei hotărâri de urgență

Furtunile din luna iunie 2020 au făcut ca numărul localităților afectate de precipitațiile abundente din județul Iași să fie unul extrem de mare. 53 de comitete locale pentru situații de urgență au raportat pagube în 101 localități din județul Iași în urma precipitațiilor care au cuprins județul. Prefectul Marian Grigoraș a dispus în aceste condiții suplimentarea echipelor desfășurate în teren cu personal de la instituții precum Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad și altele, care vor constata pagubele și vor verifica rapoartele transmise de comitetele locale. În lista localităților distruse de viitură se află municipiul Pașcani, comunele Ciohorăni, Miroslovești, Oțeleni, Cozmești, Moșna, Ciurea, Erbiceni, Plugari sau Rediu. Acestea sunt doar o parte din localitățile afectate de precipitațiile abundente de luna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *