Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 24 august 2024. Previziunile ANM pentru astăzi
Prognoza meteo 24 august 2024. Previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 24 august 2024. Previziunile ANM pentru astăzi

24 aug. 2024, 08:20,
în Actualitate

Prognoza meteo de pe 24 august 2024 anunță că nu scăpăm de caniculă nici sâmbătă, deși va fi mai scăzută în intensitate, comparativ cu zilele precedente. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 37 de grade.

Pe 24 august 2024 e în vigoare o avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală.

„Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade”, au precizat meteorologii, potrivit meteromania.ro.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, pe 24 august 2024.

Prognoza meteo 24 august 2024

„Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade”, au precizat meteorologii.

Valorile termice vor creşte în vest, nord şi centru, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în Banat, Oltenia, Muntenia şi pe arii mai restrânse în Crişana şi Dobrogea continentală. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 38 de grade, iar cele minime între 8 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe litoral, potrivit observatornews.ro.

În Capitală vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România de sâmbătă, 24 august 2024.

București: 37 de grade Celsius

Constanța: 31 de grade Celsius

Craiova: 36 de grade Celsius

Timișoara: 36 de grade Celsius

Sibiu: 32 de grade Celsius

Brașov: 32 de grade Celsius

Galați: 34 de grade Celsius

Oradea: 34 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 32 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 30 de grade Celsius

Iași: 32 de grade Celsius

Baia Mare: 31 de grade Celsius

Suceava: 30 de grade Celsius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *