Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 20 iulie 2024. Previziunile ANM pentru astăzi
Prognoza meteo 20 iulie 2024. Previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 20 iulie 2024. Previziunile ANM pentru astăzi

20 iul. 2024, 08:20,
BZI.ro, în Actualitate

Potrivit prognozei meteo de pe 20 iulie 2024, canicula se va menţine în sud-vestul şi sudul României. Spre seară sunt așteptate ploi și descărcări electrice. Maximele termice se vor încadra în general între 29 şi 38 de grade, spun meteorologii.

Prognoza meteo 20 iulie 2024. Previziunile ANM pentru astăzi. Pentru 20 iulie meteorologii au emis cod portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic ridicat. În Banat, cea mai mare parte a Munteniei și Olteniei, precum și în Dobrogea continentală valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, ANM a mai anunțat pentru 20 de iulie o avertizare cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat în județele Dolj, Olt și Teleorman

„În județele Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo 20 iulie 2024

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei şi 25 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre searã şi noaptea vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului, la munte, în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, Maramureş, local în Muntenia şi izolat în Moldova şi Dobrogea. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi local de 15…25 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp. Presiunea atmosferică va fi în scãdere.

În Capitală valul de căldură va continua să diminueze, dar încă va fi caniculă, disconfort termic ridicat și un indice temperaturăumezeală (ITU) de peste 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 22…24 de grade, caracterizând o noapte tropicală. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit meteoromania.ro.

Câte grade vor fi în cele mai importante orașe din țară

Maximele termice de sâmbătă în cele mai importante orașe din țară:

Baia Mare: 32 de grade Celsius

Oradea: 34 de grade Celsius

Timișoara: 35 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 32 de grade Celsius

Sibiu: 31 de grade Celsius

Craiova: 36 de grade Celsius

Suceava: 30 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 30 de grade Celsius

Brașov: 30 de grade Celsius

București: 38 de grade Celsius

Iași: 33 de grade Celsius

Galați: 35 de grade Celsius

Constanța: 32 de grade Celsius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
20 iulie 2024
20 iulie 2024