Prima pagină » Sanatate » Progesteron în sarcină. Cantitatea hormonului în această perioadă

Progesteron în sarcină. Cantitatea hormonului în această perioadă

23 ian. 2023, 13:25,
în Sanatate

Tot mai multe femei se întreabă prin ce schimbări trecere hormonul progesteron în sarcină. Unul dintre cei mai importanți hormoni sexuali feminini este hormonul progesteron, produs de glandele suprarenale și ovare. Deși progesteronul este prezent în corpul masculin și este produs pe lângă glandele suprarenale de către testicule, concentrația sa este mult mai mică decât în ​​corpul feminin, datorită fiziologiei și anatomiei bărbaților.

De asemenea, este important de menționat că în timpul sarcinii, rolul ovarelor și al glandelor suprarenale este ocupat de placentă, dar acest lucru se întâmplă numai după ce placenta este complet formată. Progesteronul îndeplinește funcții foarte importante în corpul feminin în diferite perioade ale dezvoltării sale. Rolul acestui hormon este foarte semnificativ atât în ​​timpul sarcinii, cât și în absența acesteia. Pentru a înțelege importanța progesteronului, luați în considerare funcțiile îndeplinite de acest hormon.

Progesteron în sarcină. Rolul acestuia pentru o naștere mai ușoară

Progesteronul este important pentru pregătirea endometrului uterului pentru atașarea oului. Progesteronul are un efect special asupra uterului, adaptându-l pentru fixarea ulterioară a unui ovul fertilizat pe peretele său.

De asemenea, hormonul contribuie la mărirea uterului în timpul sarcinii. Pentru dezvoltarea confortabilă a unui făt care crește în timp, are nevoie de condiții care să nu-l constrângă. Tocmai de asta este responsabil progesteronul. Hormonul acționează asupra pereților uterului în așa fel încât se întind treptat, dar semnificativ.

Progesteronul în sarcină contribuie la relaxarea mușchilor uterului. Pentru ca fătul să rămână în uter o perioadă suficientă de timp și să crească calm, activitatea mușchilor scade sub influența progesteronului, care previne nașterea prematură. Hormonul contribuie la prevenirea detașării epiteliului uterului. Deoarece menstruația nu are loc în timpul sarcinii și, prin urmare, nu există o reînnoire a epiteliului, este necesar ca epiteliul să nu se exfolieze. Progesteronul are efectul dorit.

Hormonul contribuie la dezvoltarea glandelor mamare. Progesteronul promovează dezvoltarea îmbunătățită a țesutului mamar feminin pentru a pregăti glandele mamare pentru hrănirea ulterioară a copilului. Astfel, este evident că hormonul este cu adevărat important în corpul feminin.

Cantitatea hormonului conținută în corpul femeii. De ce depinde modificarea acestuia

Acum trebuie să înțelegeți care este nivelul de progesteron din corpul unei femei în diferite perioade. Concentrația de progesteron, desigur, nu este statică, ca multe alte lucruri din corpul uman. În ceea ce privește corpul feminin, nivelul acestui hormon se modifică în timpul ciclului menstrual și în timpul sarcinii și depinde de stadiul specific al ciclului sau al sarcinii.

Nivelul normal de progesteron în primele patru luni, primul trimestru de sarcină este de la 8,5 la 469,5 nmol/l. În al doilea trimestru, limita inferioară a concentrației de hormoni crește, iar nivelul variază între 70 și 304 nmol/l. Al treilea trimestru este caracterizat de nivelul de progesteron de la 87,5 la 772 nmol / l. Cu puțin timp înainte de naștere, nivelul hormonului scade, ceea ce permite mușchilor uterului să își mărească activitatea și să contribuie la o naștere mai favorabilă a copilului.

Pentru o naștere de succes și ușoară, nivelul de progesteron în sarcină ar trebui să fie întotdeauna în limite normale. În caz de abatere de la normă, medicul va prescrie un tratament specific femeii. Indiferent dacă nivelul acestui hormon în sângele unei femei însărcinate este scăzut sau crescut, viitoarea mamă va trebui să urmeze câteva recomandări oferite de medic.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Detalii neștiute despre Ionel Ganea. Ce se întâmplă cu fostul fotbalist după accidentul în care fiul său a ajuns la spital în stare critică
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată casa în care locuiește George Simion alături de familia lui. Ar fi mințit că stă într-un apartament mai mic
Playtech.ro
Ultimele cuvinte pe care Prinţul William şi Prinţul Harry şi le-au spus! Durere mare pentru Familia Regală
observatornews.ro
Facturile s-ar putea tripla în mai puţin de 2 luni. Companiile cu cel mai mic preţ de pe piaţă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Apartamentele vechi, tot mai scumpe. Unde găsești sub 100.000 euro
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Planul lui George Simion a fost devoalat de un pion important din sistem
Playtech.ro
Oraşul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Cetăţenii de aici depăşesc, în medie, 77,6 ani
Dailybusiness.ro
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
RomaniaTV
Călin Georgescu, ASASINAT în România!! Vestea NEAGRĂ a picat ca un trăsnet
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Se schimbă banii, preşedintele anunţă referendum pentru trecerea la EURO
redactia.ro
Omul lui Hagi, în stare critică. Fostul campion al României a căzut inconștient pe trotuar
ego.ro
Cătălin Bordea, reacție total neașteptată! Ce a spus după ce Livia și Spike s-au despărțit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`