Prima pagină » Actualitate » Profilerul H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE despre starea „sensibiă” militară din Coreea de Sud și Japonia
Profilerul H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei

Profilerul H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE despre starea „sensibiă” militară din Coreea de Sud și Japonia

16 dec. 2022, 18:40,
BZI.ro, în Actualitate

H.D. Hartmann a explicat pentru „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE ce este cu aceste schimbări de strategie militară anunțate de Japonia și Coreea de Sud. Să fie pericolul atât de mare din partea Chinei? O să devină realitate amenințările președintelui Xi Jinping pentru statele care intervin în reintegrarea Taiwanului în Republica Populară Chineză?

Profilerul H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei”

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 16 decembrie, H.D. Hartmann a explicat ce se ascunde în spatele anunțului făcut de statul japonez și cel din Coreea de Sud, cum că vor implementa schimbarea strategiei militare.

Mai precis, Japonia a spus că intenţionează să-şi mărească cheltuielile militare, să-şi unifice comanda şi să crească raza de acţiune a rachetelor sale. Aceste declarații ale japonezilor se cam lovesc de Constituţia pacifistă adoptată de a doua zi după înfrângerea lor la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, care le interzic în principiu să se doteze cu o armată adevărată.

„Eu nu cred că se pregătesc mișcări de trupe. Sunt două chestiuni complet diferite, dar care se leagă de Rusia. Ca să fim foarte clari, linia de influență americană construită după Al Doilea Război Mondial este Japonia – Coreea de Sud – Taiwan. Dacă te uiți pe hartă la Coreea de Sud, dacă nu ai Coreea de Sud și ai o singură Coree, ai imediat trimitere spre pântecele slab al Japoniei. De aceea Japonia acum 150 de ani a ocupat Coreea. Pentru că Regatul Coreean era un adversar la adresa securității Imperiului Japonez.

Deci, când ai Coreea de Sud, în acel moment condiţionezi securitatea Japoniei. Asta este paradigma americană. Mie îmi este clar că SUA, ca și Occidentul colectiv înţelege că Taiwanul va fi pierdut. La un moment dat, China, prin forţă sau prin pace, îşi va lua pământul furat. Că e un pământ furat, e al lor. E ca Basarabia noastră.

Atunci, ce face SUA? Europa nu mai are armament să dea Ucrainei. Mai mult decât atât, s-a văzut clar în acest război bezmetic împotriva Ucrainei că armamentul de ultimă generație european nu a făcut față armamentului de penultimă generație rusesc.

Mai mult, panglicarii militari ai UE și ai membrilor NATO europeni au acoperit de fapt o lipsă cronică de buget militar. Europa, în fața invaziei ruse în Ucraina nu a avut cu ce să ajute. Și când a ajutat-o, a ajutat-o cu foarte puțin și foarte ineficient. Singurele rachete la ora actuală care crează teamă Rusiei sunt HIMARS-urile americane.

Sistemul de drone european, care este produs în Turcia a fost învins de către sistemul de drone iranian. Maximul pe care Europa l-a putut da Ucrainei nu a fost nici suficient și nici eficient.

Și atunci ce face SUA? Ca să nu se spună că producția ei militară a crescut, ca să nu spună că dă armamentul de penultimă generație Ucrainei, se folosește de Coreea de Sud. Coreea de Sud ce are oameni buni? Este pricipalul cumpărător de cipuri din Taiwan. Prin comenzile militare în Coreea de Sud, conducerea secesionistă a Taiwanului are bani la buget să urle ‘Jos China! E comuniști, e rău…’ Care e o minciună. Ați înțeles cum se joacă jocul? Şi aceste două nivele, incapacitatea reală a Europei de a se apăra şi nivelul influenţei americane care trebuie să ţină linia Taiwan-Coreea de Sud-Japonia, împotriva Chinei, se unesc, unde? În războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Este foarte important de înţeles de ce Japonia nu se înţelege cu Coreea de Sud”

H.D. Hartmann a explicat motivul pentru care Japonia nu se înţelege cu Coreea de Sud, dar și ce înseamnă că spațiul american Taiwan – Coreea de Sud – Japonia este pentru America.

De asemenea, H.D. Hartmann transmite că la un moment dat, Taiwanul va cădea, din acest motiv americanii își doresc ca Australia să crească.

„Şi iată de ce, Japonia a anunţat ieri că îşi va schimba strategia de înarmare. Dar nu ştiu cum vor face cu Constituția, că acolo scrie clar că ei sunt o țară neutră. Cert este că minţind în chestiunea cu China, să nu uităm că Japonia încă nu și-a asumat genocidul chinez. Nici astăzi nu îşi cere scuze faţă de crimele din Indonezia, Hong Kong, China, Filipine. Soldaţii japonezi luau trenul şi aruncau chinezi în cuptorul locomotivei, pe post de cărbune. Asta este barbaria japoneză!

Păi nu de pomană i se spune violul oraşului Nanjing. Acolo toate fetele de la 12 ani în sus au fost violate de armata japoneză. La ordin al șefului guvernului japonez, ca formă de pedepsire.

Nici astăzi Japonia nu şi-a cerut scuze pentru jaful la nivel de continent asiatic pe care l-a făcut. De aceea este foarte important de înţeles de ce Japonia nu se înţelege cu Coreea de Sud. În linia acestor trei, Coreea de Sud nu dorește să audă despre Japonia. De ce Coreea de Sud nu e în G7? Pentru că refuză să stea la aceeași masă cu Japonia.

Deci spațiul american Taiwan – Coreea de Sud – Japonia este pentru America. Dar Japonia știe că dacă pică Taiwan-ul, Coreea de Sud fiind anti-japoneză de 250 de ani, pui SUA să aleagă între tine și Coreea de Sud.

Când va cădea Taiwan-ul. De aceea crește Australia, pentru că la un moment dat Taiwanul va cădea, e clar. Și de aia britanicii și americanii vor să crească Australia”, a mai transmis H.D. Hartmann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *