Prima pagină » Actualitate » Profilerul H.D. Hartmann la „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE despre întâlnirea de la București a președintelui României cu Viktor Orban și Ursula von der Leyen
Profilerul H.D. Hartmann la

Profilerul H.D. Hartmann la „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE despre întâlnirea de la București a președintelui României cu Viktor Orban și Ursula von der Leyen

19 dec. 2022, 17:00,
în Actualitate

H.D. Hartmann a explicat în cea mai nouă ediție a emisiunii „Dezbaterea Zilei”  de la BZI LIVE ce presupune acest acord de energie semnat sâmbătă, 17 decembrie, la București de Ursula von der Leyen și premierul Viktor Orban. Cunoscutul profiler a scos totodată în evidență un aspect ce ci siguranță a scăpat chiar și celor mai iscusiți analiști politici, această funcție de „co-” adoptată de prim-ministrul ungar la adresa României.

Profilerul H.D. Hartmann la „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE

H.D. Hartmann a discutat la „Dezbaterea Zilei” din 19 octombrie, despre dedesubturile semnării Acordului între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi ce a avut loc sâmbătă, 17 decembrie, la București.

Cunoscutul profiler a subliniat că în urma semnării acestui Acord, România nu se alege cu nimic. Ba mai mult, se pare că ne-am luat angajamentul a de păzi acel cablu de electricitate care pe deasupra, poluează apa Mării Negre. Iar umilință peste umilință, premierul ungar Viktor Orban își cam însușește niște atribuțiuni specifice unui președinte al României…

„În primul rând, sunt două lucruri care trebuie înţelese. Noi din acele cabluri submarine, nu obţinem nimic. Curentul se duce în Ungaria şi apoi este redistribuit în UE. Noi suntem doar geografie. Auzi tu, ce aroganţă, România ‘va asigura securitatea cablului’…

Ca să faci tu un eveniment şi să o aduci pe von der Leyen aici şi să acoperi eşecul Schengen, mi se pare o nenorocire!

Asistăm de câţiva ani la o insinuare din punct de vedere editorial pentru o ‘co-conducere’ a Transilvaniei, asistăm deja la un fel de ‘co-conducători’. Dacă cineva nu a analizat din acest punct de vedere mesajele lui Orban, luările de poziţie, prezenţele sale în Transilvania, acest tip şi sub acest unghi acest tip de mesaje, înseamnă că nu înţelege. Din ce în ce mai mult Budapesta se insinuează că un ‘co-membru’ al conducerii României. Că UE prin măsluirea din 2004 a conducătorilor României a devenit conducătorul României. Prin această dublă coroană de la Cotroceni, se insinuează a treia. Şi eu am o întrebare: amorul în trei mai e măcar la modă?

Auzindu-l pe premierul ungar vorbind despre nedreptatea făcută de Europa României, de fapt el lua o poziţie de co-preşedinte al României, de co-prim-ministru. Această nuanță mă sperie, pentru că ea s-a manifestat imediat după 1918, unde foarte multe din acțiunile Guvernului românesc, indiferent de partidul aflat la putere se luau după negocieri cu Budapesta. De ce? Pentru că scris în documentele internaționale că acest lucru trebuie să se întâmple. Eu am impresia că am început să ne pierdem şi această suveranitate unică dată de Constituția României.

Observăm o ultimă şi reală fază de integrare a intereselor Ungariei la toate nivelele. Noi nu avem integrare europeană, având în vedere că Schengen-ul ne-a fost refuzat. Dar avem o integrare politică şi economică cu Ungaria, de Ungaria ne spune că să facem. Şi noi ne ascundem după cuvântul „apărăm securitatea cablului”… Băi să fiu! Ce securitate aperi, bre? De la cine? Cine vine să îţi taie cablul? Coreenii de nord?”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Suntem folosiţi pe post de miliţieni, adică suntem geografie”

Invitatul a precizat că această tentativă de a rupe dependența de Rusia, prin ‘sărirea’ ei nu are nici o șansă de izbândă. De altfel, H.D. Hartmann mai spune că în aceste jocuri ale statelor Occidentale, România nu este decât geografie, un pion, sursă de exploatat și piață de desfacere. Clasa politică de la guvernare habar nu are în ce s-a implicat de bunăvoie, de vreme ce și Ungaria vorbește în numele ei… Tupeu.

„Marea Neagră nu este ocean şi oceanul nu adună 3 continente printr-un cablu. Rușii au anunțat un singur lucru: Conducta care trece din Azerbaidjan, pe teritoriul ăla, a fost astăzi blocată. E celebru Azerbaidjan, care nu mai e dictatură pentru europeni, prin care europenii încearcă să ia gazul pe care nu îl mai iau de la ruși.  Știți ce a făcut astăzi Rusia? A zis că este o problemă ecologică, în Caspică. Și au blocat țeava care merge pe teritoriul lor. Nema gaz! Nema!

Dacă îşi imagina cineva că poţi să sari Rusia cu ţevile de gaz, cu acele cabluri care leagă 3 continente… Dacă îşi imagina cineva că aceste lucruri se vor întâmpla, se înşeală amarnic. Dragi guvernanţi români, habar nu aveţi ce înseamnă securitatea unui cablu submarin.

Băi fraţilor, în zona caspică aveţi dictatura peste dictatura şi război după război! „Creşteţi Caspica…”

Noi asigurăm securitatea, ei semnează, dar măcar ne plăteşte cineva sau ne dă curent electric? Nu ne aduce nimic, suntem doar geografie. Dar stai să vezi când o să vină ţevile de gaz din Turcia în vreo 3-4 ani…

“Asigurăm securitatea”… Adică suntem un fel de poliţişti. Noi suntem folosiţi pe post de miliţieni, adică suntem geografie. Suntem crescuţi să dăm muncitori sclavi în UE şi acum să fim miliţieni, să asigurăm securitatea cablului. Şi acum vine von der Leyen să îl sprijine pe Iohannis, pentru că şi-a luat-o cu Schengen-ul.

Asigurăm acum într-un mod foarte clar al co-conducerea Transilvaniei, iar asta este un lucru foarte grav”, a conchis H.D. Hartmann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *