Prima pagină » Actualitate » Profilerul H.D. Hartmann în studioul BZI LIVE, declarații incendiare despre relația China-Rusia și ”jocul” care poate provoca un Al III-lea Război Mondial
Profilerul H.D. Hartmann în studioul BZI LIVE, declarații incendiare despre relația China-Rusia și ”jocul” care poate provoca un Al III-lea Război Mondial

Profilerul H.D. Hartmann în studioul BZI LIVE, declarații incendiare despre relația China-Rusia și ”jocul” care poate provoca un Al III-lea Război Mondial

10 iun. 2022, 17:15, 1 ,
în Actualitate

Analistul politic, jurnalistul și profilerul H.D. Hartmann a fost invitat vineri, 10 iunie 2022 în cadrul emisiunii-dialog BZI LIVE, alături de moderatorul Valentin Huțanu. Cei doi au abordat subiecte importante, precum relația China-Rusia și ”jocul” care poate provoca un Al III-lea Război Mondial.

H.D. Hartmann în studioul BZI LIVE

Fiind invitat în noua emisiune-dialog BZI LIVE, de vineri, 10 iunie, analistul politic, jurnalistul și profilerul H.D. Hartmann a abordat subiecte interesante, de actualitate, precum relația China-Rusia și ”jocul” care poate provoca un Al III-lea Război Mondial.

„Balanţa de putere dintre China şi Rusia va fi mereu dependentă de balanţa dintre China şi SUA.

De asta observăm că şi Biden, în momentale sale de luciditate, vom vedea că nici el nu a reuşit să definească relaţia China-Rusia în sine. China are linii roşii foarte clar trasate. Taiwan a minţit că este o naţiune dependentă. Relaţia ruso-chineză este agilă şi fluidă în acelaşi timp. Nu putem defini relaţia care va fi în conflict.

Până ce Statele Unite vor înţelege această relaţie, până atunci doar vor fi desfăşurate steagurile războiului în Taiwan.

Trebuie reținut că războiul ruso-ucrainean deranjează politicile globale.

China cu India nu vor putea să lucreze direct.

Acest conflict poate duce la un Război Mondial, dar bineînţeles, nu anul acesta”, a precizat profilerul H. D. Hartmann.

Întrebat fiind despre ce reprezintă de fapt prezența Japoniei la summitul NATO, analistul a făcut următoarele precizări:

„Prezența Japoniei la summitul NATO va fi o confirmare ca NATO încearcă o reaşezare ce pleacă din zona Atlantică, şi se duce spre Indo-Pacific. India nu vrea NATO în Indo-Pacific. Pakistanul nu vrea. Multe ţări nu vor. Prezenta ANTO va aduce o presiune asupra acestei democraţii. Prezenta Japoniei la summitul NATO demonstrează că militarismul japonez începe să se dezvolte.

Cum dintr-odată, dorinţa de demilitarizare a Japoniei? Genocidul japonez e bun pentru americani azi?

Militarismul japonez, criminal, care a dus la genocid în China, Coreea, Filipine… astăzi este bun pentru a presa ţările din jurul Chinei. Este vorba de imperiasmul de la Londra, imperialismul australian, aceste mentalităţi victoriene”, a completat analistul.

H. D. Hartmann: „Utilizarea minciunii pe post de adevăr a devenit adevăr”

Războiul mediatic în ceea ce privește războiul ruso-ucrainean și fake news-urile ce circulă în jurul acestuia sunt deslușite de analistul, jurnalistul și profilerul H.D. Hartmann.

„Acest război mediatic care s-a dezvoltat pe fundalul pandemiei dar şi pe fundalul războiului ruso-ucrainean este un război tipic şi caracteristic epocii post-adevăr. Înseamnă că adevărul este manipulat şi vopsit, este schimbat sensul lui încât să slujească minciunii. Un adevăr există pentru că cineva a spus o minciună. În epoca post-adevăr, minciuna are tendinţa de a fi crescută încât adevărul să fie ajustat la minciună.

Acum, utilizarea minciunii pe post de adevăr a devenit adevăr.

Războiul mediatic este pierdut de Rusia. Întrebarea mea este, dacă Rusia ar fi dorit să câştige acest război sau nu a dorit să îl câştige?

Rusia a pierdut o imensă parte din imaginea sa. Eu oricum nu cred că a vrut să câștige acest război mediatic. Rusia a decis să nu o intereseze adevărul şi minciuna. Ea trăieşte în adevărul ei şi doar asta o interesează.

Acest război este înfrângerea noastră a europenilor, nu a Ucrainei. Războiul ruso-ucrainean este drama Europei.

Rusia nu are nevoie de grâu din Ucraina, de petrol din America. Orice sancţiune pe care o dai Rusiei, trebuie să îţi aminteşti că porturile sale sunt închise. Rezerva lor este intactă”, a precizat analistul.

Comentarii
  • Decât să așteptați războaie mai bine dezvoltați întreprinderi pentru a produce cele necesare ca să nu mai depinzi de unii, de alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *