Prima pagină » Actualitate » Profiler-ul H.D. Hartmann, pentru BZI LIVE, despre divizia de elită americană 101 Aeropurtată: „E bine că a ajuns în România…! Dar, s-ar putea ca SUA să vadă o coaliție care să distrugă Rusia însă, asta ar putea duce țara noastră în direct război cu rușii…!” – VIDEO
Profiler-ul H.D. Hartmann, pentru BZI LIVE, despre divizia de elită americană 101 Aeropurtată:

Profiler-ul H.D. Hartmann, pentru BZI LIVE, despre divizia de elită americană 101 Aeropurtată: „E bine că a ajuns în România…! Dar, s-ar putea ca SUA să vadă o coaliție care să distrugă Rusia însă, asta ar putea duce țara noastră în direct război cu rușii…!” – VIDEO

24 oct. 2022, 16:29,
în Actualitate

Luni, 24 octombrie 2022, a fost programată o nouă ediție BZI LIVE exclusivă alături de profilerul H.D.Hartmann. Analistul politic a abordat mai multe subiecte de interes ale momentului, printre care și implicațiile sosirii diviziei de elită americană 101 Aeropurtată, în România, pentru a sprijini flancul estic.

Important de precizat este faptul că Divizia 101 Aeropurtată a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani, pe fondul creșterii tensiunii dintre Rusia și NATO. Unitatea de infanterie ușoară este antrenată să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă.

Ce spune H.D.Hartmann despre sosirea diviziei de elită americană 101 Aeropurtată

Jurnalistul H.D.Hartmann a vorbit pe îndelete despre sosirea diviziei de elită americană 101 Aeropurtată care a sosit în România. Analistul politic consideră această divizie de o calitate impresionantă poate fi văzută de SUA drept o coaliție care ar avea ca scop distrugerea Rusiei. Însă, totul poate lua o cu totul altă întorsătură pentru țara noastră.

„E prima dată când ei şi-au făcut apariţia în Normandia. Ei au fost creaţi înainte de închiderea primului război Mondial. Ei sunt o divizie de asalt aerian. Fiecare brigadă are 3 plutoane. Vulturul urlând este un simbol naţional. Prezenţa diviziei este rotativă, pregătită că rotaţie în Europa sau adăugire la existentul număr de militar. Divizia este în trei ţări din Europa. Divizia este vârf de lance, cu ea se începe un război. Avea 200 de avioane înainte. Suie soldaţii şi-i paraşutează pe infanterişti, pe locul unde trebuie să înceapă războiul. Ei au asigurat debarcarea în Normandia. Divizia are în jur de 5000 membri, structura totală de divizie, general, poliţie militară, contrainformaţie. E important ca vârful de lance să fie desfăşurat pe graniţa NATO pentru că îi arătă Rusiei că poate bloca un eventual atac. Este a doua oară când SUA trimite o asemenea divizie. Este o divizie de calitate. I-a trimis pe cei mai buni.

Au școală de paraşutişti de diverse înălţimi. Se poate confirma declaraţia de acum două săptămâni că se vede acţiune militară condusă de SUA. Asta s-a întâmplat şi în Irak. S-ar putea ca SUA când vede că nu are ajutor funadamental, China va bloca orice aprobare de rezoluţie a Rusiei. SUA s-ar putea să vadă ca soluţie de distrugere finală a Rusiei să fie o coaliţie în Ucraina. Acest lucru ar implica România direct într-un război cu Rusia şi nu sub steag NATO. Ar crea o problemă. Dacă nu este rezoluţie internaţională şi a NATO, orice intervenţie într-o alianţă cu SUA este un act de agresiune”, a menționat H.D.Hartmann la BZI LIVE.

Ce implică prezența diviziei pe teritoriul României

În aceeași ordine de idei, Hartmann afirmă că prezența acestei divizii de elită americană confirmă rolul fundamental de la graniță a României, în interiorul NATO. De asemenea, analistul consideră că statul român trebuie să fie foarte atent să nu cadă într-o „fentă” care ar aduce consecințe grave în războiul dintre Ucraina și Rusia.

„Prezenţa diviziei de elită este confirmarea rolului fundamental de graniţă a României în interioriul NATO. Dacă ai ieşit, ai problemă pe care SUA o au. Când ieşim din rezervaţie, pentru a fi noi mai deştepţi, ne putem trezi cu armate străine ocupând teritoriile României şi jefuind totul. Eu atrag atenţia că asemenea momente s-au întâmplat la pacea de la Buftea. Dacă voi credeţi că UE va ieşi identică cu produse că Iohannis şi Sandu cu acest război care implică două continente, vă înşelaţi amarnic. Dacă vine şi Asia în război, Europa dispare. Nu credeţi că o să ajungeţi să contaţi în viitor ca să fiţi astăzi important. Datoria de români este să existăm în viitor, nu să fim importanţi astăzi. Cu cât rezistăm în istorie vom avea mai multe piramide.

Eu ştiam că NATO mă apără, nu că face atacuri împotriva altcuiva. Eu aşa am ştiut, aşa mi s-a spus. S-au schimbat regulile? Aţi făcut referendum să cereţi romanilor să cedaţi suveranitatea militară? Confom Constituţiei, nicio armată străină aflată ca invitată pe teritoriul României nu are voie să atace un alt stat. Americanul de a declarant că ei sunt gata să intervină în război, a uitat că România nu este colonie. Este regula internaţională. De unde vine americanul ăsta să ne spună că dacă primeşte ordin el intervine? Te duci în altă parte şi ataci. Nu NATO pui în pericol, ci România. NATO în acel moment spune că nu au ordonat americanii, ci românii. Membrii NATO vor spune că nu au ordonat şi nu vor interveni. Mare atenţie”, a mai adăugat H.D.Hartmann.

Hartmann: ”Nu băgați România intr-un război care nu este al nostru”

În continuarea dialogului său, H.D.Hartmann a transmis cu vehemență că România nu trebuie băgată într-un război în care nu ar trebui să facem parte.

„Reamintesc că cele două puteri care stau spate în spate, una dintre ele va termina acest război. Ele vor duce războiul 8 ani, dar voi nu veţi avea apă caldă şi curent. Iohannis, nu mai fi regal şi nu te mai da deştept că vei ajunge în situaţia lui Ion Antonescu şi în livadă cu piersici vei fi. La fel şi pentru Ciuca, dacă nu ştii nuanţele militare, dacă nu înţelegi fentele, să apere Dumnezeu România că tu nu vei putea să o faci. Ai pierdut un intelectual adevărat, dup ace l-ai pierdut şi pe Cîmpeanu. Noi încă nu am cedat suveranităţile României, deşi Predoiu vrea să arate că le-am cedat. La finalul războiului, istoria nu o scriu doar cei care o câştigă, ci şi legile de mii de ani. Nu băgaţi România într-un război care nu este al nostru.Cu această divizie, e perfect că a venit, dar ne poate arăta şi partea neagră. Nu cumva SUA pregătesc operaţiunea de tip Irak?

E bine să fim parteneri în NATO cu SUA, nu în afară NATO. Nu vă duceţi după fentă, că ne vom trezi că la pacea dintre Rusia – Ucraina, oricine ar fi câştigătorul, România pierde. Să vă ferească Dumnezeu să câştige Rusia acest război. Sau s-ar putea să fie o altă supra putere care să preia acest război şi să câştige ea. Mare atenţie. Există o vorbă, dacă vrei să fii important astăzi trebuie să exişti în viitor”, a conchis jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`