Prima pagină » Actualitate » Profesorul universitar Dorina Isopescu, după participarea la dezbaterea organizată de Consiliul Județean al Elevilor Iași: „Tinerii merită înțelegerea și respectul nostru pentru că ei sunt viitorul acestui oraș”
Profesorul universitar Dorina Isopescu, după participarea la dezbaterea organizată de Consiliul Județean al Elevilor Iași:

Profesorul universitar Dorina Isopescu, după participarea la dezbaterea organizată de Consiliul Județean al Elevilor Iași: „Tinerii merită înțelegerea și respectul nostru pentru că ei sunt viitorul acestui oraș”

17 sept. 2020, 10:52,
BZI.ro, în Actualitate

Ieri, Consiliul Județean al Elevilor a organizat dezbaterea cu tema „Ia’și dezbate viitorul educației ieșene”, la care au participat cei mai importanți candidați la Primărie. Prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Municipiului Iași, a reiterat proiectele pe care, împreună cu echipa de consilieri locali ai PMP, le are pentru tinerii din Iași. De asemenea, profesorul universitar Dorina Isopescu s-a declarat dezamăgită din cauza faptului că Mihai Chirica și Camelia Gavrilă, doi dintre contracandidații la alegerile locale din 27 septembrie 2020 au lipsit de la dezbatere.

Transmitem mai jos integral mesajul prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, la finalul dezbaterii organizata de Consiliul Judetean al Elevilor.

„Școala cea bună e aceea în care și școlarul învață pe profesor”, spunea N. Iorga

Ieri am participat la dezbaterea cu tema ”IA’ȘI DEZBATE VIITORUL EDUCAȚIEI IEȘENE” organizată de Consiliul Județean al Elevilor Iași.
Au participat la acest eveniment, ca invitați, candidații la funcția de primar al municipiului Iași.

Presupun că nu am fost împărțiți în două categorii și că au fost trimise invitații către toți candidații la funcția de primar pentru aceasta dezbatere. Accentuez acest aspect deoarece nu au avenit toți candidații.

Marii perdanți sunt cei doi candidați la primăria Iași care nu au răspuns invitației și anume domnul Mihai Chirica și doamna Camelia Gavrilă, care din pozițiile pe care le ocupă în prezent ar fi putut să răspundă poate cel mai bine la întrebările care s-au pus, întrebări venite din răndul unor tineri care au dorit cu adevărat să cunoască care este ”viitorul educației ieșene”.

S-au poate nu cel mai bine? Și nu au venit din frica de a se confrunta cu inocența vârstei la care ”1 plus 1 fac simplu 2”, și nu fac din ”simplu” un complicat și complex joc politic în care vorbești mult dar cu greu, tare greu ajungi la 2. Chiar dacă nu votează, chiar dacă greșesc prin acțiunile lor, acești tineri însă merită înțelegerea și respectul nostru pentru că ei sunt viitorul acestui oraș.

Dezbaterile au creat ocazia pentru ca cei din sală să asculte proiectele, ideile și soluțiile candidaților pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare, modurile în care pot răspunde la solicitări precise despre condițiile de învățare, gratuități, siguranță publică…gânduri pentru prezent și de viitor ale celor peste 124000 elevi pe care îi reprezentau.

Subiectele au fost importante și, lăsând la o parte unele reacții ”hazlii” (ca să nu le spun altfel) din partea unor invitați dornici doar de a vorbi mult fără să spună ceva, animați doar de dorința de a domina prin tupeu și cantitate de cuvinte, apreciez efortul depus de organizatori și doresc să-i felicit pentru inițiativă.

Și așa cum spunea N.Iorga ”Școala cea bună e aceea în care și școlarul învață pe profesor” evenimentul a fost și pentru mine profesorul, un moment în care am învățat de la școlari!

Ca și candidat la primăria Iași, la acest eveniment, în cadrul dezbaterilor, am prezentat proiectele pentru educație, pe care le susținem, eu și echipa de consilieri locali ai Partidului Mișcarea Populară: construirea de creșe și grădinițe, reabilitarea și modernizarea școlilor, dotarea

școlilor la nivelul cerințelor unui învățământ modern și accesibil tuturor.

Educația este pentru mine o prioritate!

Text comandat de Partidul Miscarea Populara Iasi, produs de SC LIVE Digital SRL, CUI AEP 21200020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *